Per. Mar 28th, 2024

Kılıçdaroğlu’na da mektup yazdı
Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Cezaevi’nde hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kendi el yazısıyla mektup yazdı. Ancak mektup hakaret ve tehdit içerdiği gerekçesiyle gönderilmedi.
Alaattin Çakıcı’nın avukatı Mehmet Barış, müvekkilinin Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdığı ancak Kandıra F Tipi Cezaevi yönetimi tarafından sakıncalı bulanarak muhatabına fakslanmasına izin vermediği mektubu, basın organlarına iletti.

Alaattin Çakıcı, Cezaevi Disiplin Kurulu tarafından 25 Mayıs 2011 tarihinde “sakıncalı” görülerek gönderilmeyen mektubunda, Kılıçdaroğlu‘nun seçim konuşmalarını basın ve medyadan esefle izlediğini belirterek, “Halkımızın önünde ağza alınmayacak küfür türü sözler söylüyorsunuz, ‘Anasını avradını‘ gibi. Milletin vekaletine soyunan kişi ve kişilerin bu tip sözlerine özen göstermesi gerekir. Son günlerde milletimizin bölünmez bütünlüğü konusunda tehlikeli sularda seyir halinde dolaşmaktasın. Bu ülke babanızın çiftliği mi toprak reformu gibi bol keseden özerklik vadediyorsunuz? Aklınızı başınıza alın. Brüksel‘e yönetimi şikayet edip sömürge valiliğine aday olacak kadar küçük beyinli Kemal efendi, seçimlerde çizmeyi aşmadan demokratik seçim gezilerinde konuşmak, gelişmiş demokrasinin gereğidir. Boyundan büyük laflar ediyor, ülkemizin sosyal dokusuna zarar veriyorsunuz. Bölgesel özerklikten bahsediyorsun, lütfen aklını başına topla. Partinin kurmayları seni ikaz etmiyor mu? Yoksa onlar da gerçek CHP‘lilik ruhunu unuttular mı? Bu yazdığımız fakstan rahatsız olup siz veyahut bir görevliniz çizmeyi aşan sözler sarf ederseniz adamın ağzına biber sürerler. Sözlerimi ya adam gibi anlayın ya da hakkımda şikayet dilekçesi vererek kamuya intikal ettiriniz. ‘Bilgilerinize saygılarımla‘ cümlesini kullanmıyorum, bu erdemli söz hak edilenler için söylenir” ifadelerine yer verdi.

Kocaeli 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nun Disiplin Kurulu Başkanlığı’nın oluşturduğu 7 kişilik heyetin, ’Fakslanması istenen mektubun içeriğinde faksı göndermek istediği kişiye hakaret ve tehdit içerikli cümleler kullanıldığı’ kanaatine vardığı ve bu nedenle mektubun gönderilmediği belirtildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen