Cum. Mar 29th, 2024

İstanbul Etiler’de Patlama
Etilerde Patlama

İstanbul’da patlama: 8 yaralı
İstanbul Etiler’de Koç Köprüsü altında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İstanbul Etiler’de Akmerkez yakınında patlama meydana geldi. Bölgeye ambulanslar sevk edildi. İlk belirlemelere göre biri ağır 3 kişi yaralandı. Patlamanın nedeni bilinmiyor ancak bomba ihtimali üzerinde duruluyor. Bombanın çöp kutusunda olduğu tahmin ediliyor…
İstanbul Etiler’de Koç Köprüsü altındaki otobüs durağı yakınlarında patlama meydana geldi. Parça tesirli bombanın yol açtığı patlamada, 1’i polis, 2’si ağır, 8 kişi yaralandı. Bombanın elektrikli bir bisikletin üzerinde patlatıldığı tespit edildi.

Patlama, sabah saat 09.00 sıralarında Etiler Meslek Yüksekokulu ile Koç Köprüsü durağı arasındaki bölgede meydana geldi.

Patlama Polis Meslek Yüksek Okulu’nun bir sokak önünde, Akmerkezi’n de bir kaç metre yakınında oldu.

Patlamanın gerçekleştiği yerin hemen yanında bir de otobüs durağı vardı. Patlama da bir İETT otobüsünün geçişi sırasında meydana geldi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, patlamada 1’i polis 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 2’sinin durumu ağır.

Yaralılardan 2’si Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 6’sı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Saldırıda polis memuru Seyfi Erdem, İETT şoförü Üzeyfe Erdem ile Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal, Agop Demir ve Ceyhan Mercan da yaralandı. Bir kişinin kimliği ise henüz belli değil.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olayı şu ana kadar üstlenen olmadığını belirtirken; “Güvenlik birimlerimiz, yoğun bir çalışma sürdürüyor. Terörün çirkin yüzünün bir kez daha ortaya çıktığı ve özellikle sivil vatandaşların etkilendiğini görüyoruz. Bu nedenle şiddet ve nefretle kınıyoruz” dedi.

Mutlu, “Bu eylemin birinci hedefinin sivil yurttaşlarımız olduğunu değerlendiriyorum. Terör eylemlerinin şurada veya burada olması farklı yorumları çağrıştırmamalı. Her terör eylemi bir insanlık suçudur. Bunun üzerine yoğunlaşmalıyız. Eylemi gerçekleştiren belli olunca kamuoyunu net şekilde bilgilendireceğiz” dedi

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamaya, elektrikli bisikletin üstüne konulan patlayıcının neden olduğunu açıkladı.

Olay yerinde açıklama yapan Çapkın, “Çok büyük çapta bir patlayıcı değil ama çok hafif bir patlayıcı da değil. Orta şiddette bir patlayıcı konulmuş” dedi.

Patlamanın polis okulu yakınlarında gerçekleşmesinin manidar olduğunu söyleyen Çapkın, olayın kimler tarafından gerçekleştirildiğinin henüz bilinmediğini ama en kısa sürede aydınlatılacağını söyledi.

İkinci bomba yok

Patlamada, 34 MLY 23 İETT otobüsü, bir özel araç ve çevredeki binaların camlarında hasar meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü’nden beton parçaları koptu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede şeritler çekerek güvenlik önlemleri aldı ve Nispetiye Caddesi ve Koç Köprüsü, çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı.

İkinci bomba ihtimali üzerinde durulurken, korkulan olmadı. Bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor.

Olay yerindeki incelemeler kapsamında yakın bölgedeki güvenlik kamera görüntüleri de incelemeye alındı.

Görgü tanıkları anlatıyor…

– Olay meydana geldiği sırada Akmerkez’in önünden geçen bir otobüsün içinde bulunan görgü tanığı, “Biz otobüsün içindeydik. Buradan geçerken patlama meydana geldi. Patlama olduğu sırada şoför geri gitti. Biz indik, vergi dairesine gittik, oradan koşa koşa geri döndük. 10 tane en az yaralı var diyorlar, ben görmedim. Çok güçlüydü ses. Burası sanki yerinden oynadı. Kulaklarımızın zarı patladı” dedi.

– Patlamada yaralanan Yazgülü Şubatlı’nın akrabası gazeteci Tülay Şubatlı, “Yazgülü’nün yüzünde ağır yanıklar var. Saçları da yanmış. En ciddi sorun nefes borusunda. Doktorlar nefes borusunun içeriden yandığını söyledi. Yazgülü’nün bu yanıktan ötürü yemek borusunun kapanması önlenmeye çalışılıyor. Halen yoğun bakımda. Sağ gözü de yaralanmış ama ne derece yaralandığını öğrenemedik. Olay sırasında yolda yürüyormuş. Olayın hemen ardından kendi telefonu bozulduğu için başkasının telefonundan eşini arayarak hastaneye kaldırıldığını haber vermiş. Yazgülü’nün bilinci açık” dedi.

– Yaralı Sami Işık’ın babası Özcan Işık da oğlunun Levent’teki bir proje mühendislik firmasında çalıştığını ve arkadaşı Agop Demir ile birlikte işe giderken patlamaya maruz kaldıklarını ifade etti. Özcan Işık, oğlu Sami Işık ile Agop Demir’in Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahede altında tutulduğunu kaydetti.

– Patlamada aracı hasar gören taksi şoförü Yalçın Demirkıran, “Akmerkez’den Zincirlikuyu’ya ilerliyordum. Yan tarafımda İETT otobüsü vardı. Büyük bir patlama gerçekleşti. Kendimi hemen araçtan dışarıya attım. İnsanlar panik halinde ve bağrışıyordu. Ardından sağlık görevlileri ve polis geldi. Bizi olay yerinden uzaklaştırdı” diye konuştu.

– Patlama sırasında mutfakta iş yaptığını belirten Sevim Gündoğan da “Büyük bir sallantı hissettim, ses duydum. Deprem olduğunu sandım. Televizyondan patlamanın bizim burada olduğunu öğrenince kendimi dışarıya attım. Patlamanın olduğu yerdeki otobüsü gördüm. Arka tarafında yaralılar vardı. Yerde de bir iki yaralı olduğunu gördüm. Olaydan sonra polis ve sağlık ekipleri gelerek müdahale etti” dedi.

– Akmerkez’de servis şoförlüğü yaptığını, her sabah olayın meydana geldiği güzergahı kullandığını belirten Şener Bayraktar da “Saat 09.05 sırasında 2 tane arka arkaya patlama oldu sanki. Yer sallandı. Akmerkez’in önünden köprünün ayağına doğru yürüdük. Yaralıları gördük. Otobüsün önünde ve yol kenarında yatan yaralılar vardı” diye konuştu.

– Patlamanın meydana geldiği yere 20 metre mesafedeki eczanenin sahibi Gilman Doğan, iş yerini açtıktan yaklaşık 10 dakika sonra çok şiddetli bir gürültü duyduklarını söyledi. Doğan, tam olarak ne olduğunu anlayamadığını, bunu üzerinde kepenklerini kapatıp ambulans ve itfaiyeyi aradığını belirtti.

– Olay yakınındaki bayan kuaföründe çalışan Hasan Aygün de “Patlamayı duyunca olayın olduğu yere gittim. Yerde bir kadın yatıyordu. Patlamanın şiddetiyle dağılan camlardan kadın ağır yaralanmıştı. Kanlar içindeydi” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen