Cum. Mar 29th, 2024

Eskişehir’de inanılmaz oy avcılığı

CHP’nin Eskişehir il teşkilatı Kılıçdaroğlu iktidarında uygulanacak aile sigortası için şimdiden üye kaydına başladı. Eskişehir’de bazı köylerde, kadın kolları üyesi partililer, üzerinde CHP’nin logosunun bulunduğu koçanlarla, yardıma muhtaç aileleri tespit etmeye başladı.

Uygulamayı savunan CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet ise suç işlemediklerini iddia ederek asıl suçu promosyon dağıtan AK Parti’nin işlediğini iddia etti.
CHP’li yetkililer özellikle dul, yetim ve ihtiyaç sahibi köylülere, “Sizi aile sigortasına kaydettik. Oyunuzu bize verin. Seçildiğimizde aile sigortasından hemen yararlanın.” yazılı belge vererek vatandaştan oy istiyor.

CHP’li yöneticilerin oluşturdukları bir ekip ve bazı milletvekili adayları tarafından vatandaşa verilen Aile Sigortası Kayıt Belgesi’nin yine vatandaşa kendi el yazısıyla doldurtulması dikkat çekiyor. Üzerinde “Herkes için CHP” yazısı ile vatandaşın isim, adresi ve partinin altı oklu ambleminin bulunduğu belge için sıra numarası verilirken sonunda ise “Aile sigorta kütüğüne kayıt edildiniz. CHP iktidarında bu kütüğe kayıtlı ve durumları beyana uygun olanlar Aile Sigortası’ndan hemen faydalanmaya başlayacaklar. “ifadelerine yer veriliyor.

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP, seçimlere 2 gün kala Eskişehir’de özellikle Tepebaşı ile diğer CHP’li belediyesinin hizmet alanında olan köy ve mahallerde vatandaşlardan aile sigortası kaydı karşılığında oy istiyor.

Seçim yasaklarına aykırı davranan CHP, bu köy ve mahallelerde dul, yetim ve ihtiyaç sahiplerine, “Sizi aile sigortasına kaydettik. Oyunuzu bize verin. Seçildiğimizde aile sigortasından hemen yararlanın.” yazılı belge vererek vatandaştan oy talep ediyor.
Söz konusu kayıtları yaparken de evrakların vatandaşın kendisi tarafından doldurulması sağlanıyor. Kaydı yapılan kişinin adres bilgileri, imza ad ve soyadının kendi el yazısıyla yazmasının sağlanması dikkat çekiyor. İri puntolarla “Alındı belgesi” yazılan belge üzerinde, “Herkes İçin CHP” yazısı ile birlikte CHP’nin altı oklu amblemi de yer alıyor.
Belgenin alt kısmında ise koyu harflerle “Aile Sigortası Kütüğü’ne kayıt edildiniz. CHP iktidarında bu kütüğe kayıtlı ve durumları beyana uygun olanlar Aile Sigortası’ndan hemen faydalanmaya başlayacaklar.” yazısı bulunuyor.

Ayrıca belgenin en altında belgeyi düzenleyen partilinin adı soyadı ve imzasının da yer alması dikkat çekiyor.

BELGENİN SERİ NUMARASI 100 BİNİ AŞMIŞ

Söz konusu belgeye sıra numarası da yer alıyor. Buna göre, işlem sıra numaraları ile kayıt yapılan kişinin sırası CHP yöneticileri tarafından numaralandırılıyor. Söz konusu belgelerdeki sıra numaralarının 102 bin ile başlaması dikkat çekiyor. Bu bağlamda, CHP’nin bu yolla 100 bini aşkın kişiyi aile sigortasına kayıt ettiği tahmin ediliyor.
CHP’nin bu davranışın ise seçim yasaklarına aykırı olduğu ve buna göre de suç işlendiği belirtildi.

Hukukçular, vatandaşa seçim vaadi olarak böyle bir belgenin verilemeyeceğini, verilmesi halinde ise bunun vatandaşı kandırma olarak değerlendirilebileceğini ve suç olduğunu vurguladı.

CHP’Lİ BAŞKAN KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet ise parti olarak böyle bir uygulama yaptıklarını ve bunun CHP’nin iktidar olması halinde uygulanacak olan aile sigortasının ön çalışması olduğunu söyledi.

“Doğrudur bizim aile sigortası kayıtlarına yönelik Eskişehir’de bir çalışmamız vardır. Bu bir ön çalışmadır ve kadın kollarımız tarafından yürütülmektedir.” diyen Gölet, şunları kaydetti: “Amacımız CHP’nin iktidar olması halinde bu kayıtladığımız insanların aile sigortasından hemen yararlanmalarını sağlamaktır. Burada bir art niyet algılamamak lazım.

KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN

Bu bir seçim propagandası veya oy kapma mücadelesi değildir. Bu bir promosyon da değildir. Asıl suç ve yasak olan AK partinin promosyon dağıtmasıdır. Bu çalışmamızı kadın kollarımız köylerde kenar mahallelerde yapmaktadır. Bu çalışma ile aile sigortası ile ilgili projemizi böylelikle hem vatandaşı anlatıyoruz, hem de bunun altyapısını oluşturuyoruz. Eğer CHP iktidar olursa bu vatandaşlarımız hemen aile sigortasından faydalanacaklardır. Kimse yanlış anlamasın.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen