Per. Mar 28th, 2024

11 Ayın Sultanı Ramazan geliyor

Komşusu aç olan bir müminin tok yatamayacağı örneğini gösteren dinimiz, paylaşma ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi için fitre vermeyi emrediyor.

Fitre sadakası işte bu ibadetlerden biri ve bize, bayramın, “Ancak herkesçe yaşandığı ölçüde bayram olabileceğini” hatırlatıyor. Prof Dr. Hayrettin Karaman konuyla ilgili ‘Bayram günleri, onları yani yoksulları ihtiyaçtan kurtarın’ Hadis-i Şerif’ini hatırlatarak fitrenin yoksullara verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Peki kimler Fitre verebilir? Hayrettin Karaman bu soruyu “Zekatül fıtr için yani fitre yükümlülüğü için fazlanızın olması yeterli diyor. fazlanızın. o nisap miktarı değil yani. Zengin olmanız değil. Hanefiler diyor ki zekat yükümlüsü olan aynı zamanda fitre verir diyor. ” şeklinde cevaplıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığına göre 1 kişi için fitre miktarı 7,5 TL… Herkesi hayra davet eden fitre’nin bir de zamanı var. Karaman’a göre fitre Ramazan ayında verilirse asıl hikmeti gerçekleşmiş olur…

Sadaka-ı Fıtır olarak da adlandırılan ibadete Peygamber Efendimiz’in verdiği ehemmiyet, bu hayrın aksatılmaması gerektiğini en güzel şekilde gösteriyor

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen