Çar. Nis 24th, 2024

‘Chp Seçmeni De Rahatsız’

Meclis’teki kriz halkı nasıl etkiledi?
ANDY-AR Araştırma Şirketi’nin anket sonuçlarına göre, bu Pazar bir seçim olsa, AK Parti yaklaşık 4.3’lük bir ilerleme kaydederek, yüzde 54.2’ye ilerliyor. CHP’de ise gerileme görünüyor, oyu yüzde 21.9′ düşüyor. MHP için herhangi bir değişiklik olmazken, BDP’de yüzde 1’lik bir artışla yüzde 13.3’e ilerliyor.

Bugün tv ekranlarında yayınlanan, Barış Özkan’ın sunduğu Bugün’ün Gündemi programına konuk olan ANDY-AR Araştırma Şirketi’nin Başkanı Faruk Acar, Meclis’teki krizin halkı nasıl etkilediğini, yaptıkları anketlerin sonucuna göre anlattı.

“Kılıçdaroğlu, liderliğindeki CHP’nin başarısız bir sonuç aldığını düşünen parti içi bazı muhalif isimlerin kurultay çağrısını doğru buluyor musunuz?” diye sorduklarını belirten Acar, “Biz CHP’ye oy vermiş olan seçmenlere bu soruyu yönelttiğimizde, Kurultay’a gidilmeli diyenlerin oranı yüzde 59.1 olarak karşımıza çıktı. Kurultay olmaması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 28.5’te kalmış” dedi.

“TBMM’ye giremeyen tutuklu vekillerin poziyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz” diye soruklarında ise Acar, “Burada diğer sorularla örtüşmeyen bir nokta var. Mesela insanlar meclise seçilmiş olan kişilerin girmesi gerektiği kanaatini belirtmiş. Burada hangi partiye oy verdiğinin hiç bir değeri yok. Yani Mustafa Balbay’ın da Engin Alan’ın da, Hatip Dicle’nin de seçilmişlerse haketmiş olarak mecliste yer bulmaları gerektiği kanaati hakim. Bu da demokrasi çıtasının en üst seviyede algılanış biçimiyle de ilgili olabilir. Bu poziyondan hoşnut olanlar 30.6 fakat girmeleri gerektiğini ifade edenler 46.2’de kalkmış. Bu da önemli bir değerdir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Sadece CHP seçmenine, partinizin meclise girmesini ancak yemnin etmeme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz” diye sorduklarını da ifade eden Acar, “Olumlu diyenlerin oranı yüzde 31. 5’te kalırken, olumsuz diyenlerin oranı yüzde 50.2’ye yakın bir değer var. Fikrim yok diyenlerin oranı ise 21.3 ile değerlendirilebilir. Dolayısıyla CHP seçmeni de bundan rahatsız” diye konuştu.

Acar, “Bu pazar seçim olsa AK Parti yaklaşık 4.3’lük bir ilerleme kaydederek, yüzde 54.2’ye ilerlediğini görüyoruz. CHP’de gerileme görünüyor, yüzde 21.9. MHP için herhangi bir değişikliğin olduğunu söyleyemeyiz yüzde 13.3. BDP de yüzde 1’lik bir artış var. Yani Diclenin milletvekilliğinin düşürülmüş olması BDP seçmeni veya diğer seçmen kitleleri üzerinde de etkili olacak ki, yüzde 1’lik bir artış olduğunu ve 7.6’ya ilerlediğini görüyoruz” açıklamalarında bulundu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen