Cum. Mar 29th, 2024

FİFA milli şikeyi araştırıyor

Futbolda şike depremi hakkında son gelişme FİFA ve Milli Takım cephesinden geldi. FIFA’nın, Türk milli takımının son 10 yılda yaptığı 8 şüpheli maçı incelemeye aldığı iddia edildi.

Dünya futbolunun patronu FIFA’nın Türkiye’nin son on yıldaki 8 milli maçını soruşturduğu iddia edildi. FIFA’nın içindeki bir temsilci soruşturmayı doğrularken, ayrıca durumun ciddiyetini de dile getirdi.

Samsunspor eski başkanı İsmail Uyanık’ın ‘Bazı milli maçları satın aldık’ sözleri son günlerde büyük yankı bulmuştu. Bu olayın ise FIFA tarafından 3 Temmuz’da patlayan şike soruşturması ile hemen gündeme alındığı öne sürüldü.

DERİ CEKET, SAAT VE HAYAT KADINI
Akşam gazetesinin haberine göre Uyanık’ın sözleri ile soruşturmayı iyice derinleştiren FIFA, on yıllık süreçteki şüpheli maçları listeledi. Bu maçlar belirlenirken 2 faktör ön plana çıktı. FIFA yetkilileri özellikle hakemlere yapılan teklifleri mercek altına aldı.

Yine Türkiye’de oynayan yabancı futbolcuların milli takımları ile Ay-yıldızlı takıma karşı çıktıkları maçlarda gerek tehdit gerek hatır şikesi teklifi şeklinde girişimlerde bulunulduğu iddia edildi. Hakem ve yabancı futbolculara Türkiye’den yapılan saat ve deri ceket hediyeleri, otel odalarına kadın göndermeler, ‘İyi oynarsan yanarsın’ gibi tehditlerin FIFA’nın şimdilik yakaladığı deliller arasında olduğu belirtiliyor. Bu olaylarla ilgili Türk yetkililer ve TFF görevlileri ile temasa geçilip bilgiye başvurma işlemi yapılacağı öğrenildi.

HEM HAKEM HEM OYUNCU

FIFA buna göre son on yıldaki milli maçlarımızda görev alan Anders Frisk (Letonya 2-2), Terje Hauge (Gürcistan 5-2, Slovakya 2-1), Konrad Plautz (Arnavutluk 0-2), Erik Fisker (Makedonya 2-1), Gilles Veissiere (Letonya 0-1), Melo Perreira (Slovakya 1-0), Roberto Rosetti (Makedonya 3-2) hakemler ve ülkemizde oynayan Kratochvil, Karhan (Slovakya), Milosevski, Sumulikovski, Sakiri, Mitreski, Sedloski (Makedonya), Bekiri, Duro, Alban Bushi (Arnavutluk) gibi isimlerin FIFA Güvenlik Konseyi aracılığıyla bilgisine başvuracak

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen