Per. Nis 25th, 2024

 

Şengün: Gözdağından Başka Bir Şey Değil

Şengün: Gözdağından başka bir şey değil
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Köksal Şengün’ün görev yerini değiştirdi. Başkan Şengün’ün özel yetkileri alınarak Bolu Hakimliği’ne atandı.

Bu atanmanın ardından Köksal Şengün ilk defa Habertürk ekranlarında duygularını dile getirdi. “İşim eşim gibi namusumdur.” diyen Şengün’ün oldukça üzgün olduğu dikkatlerden kaçmadı. Köksal Şengün Bolu’ya atanmasının ardından duyguları şu sözlerle ifade etti:

ASLA KABUL ETMEM

Nasıl yorumlamam gerekiyor bilmiyorum. Fakat çok ağır uygun olmadığına inandığım bir karar. 37 yıldır bu görevi yapıyorum ve bu görevi şerefimle yapıyorum. Bu zamana kadar ben hiçbir kişi, kurum yetkiliden bir suala muhatap olmadım. Bana ceza ile ilgili herhangi bir tebligatta bulunulmadı, içeriğini de bilmiyorum ancak, asla ve asla öyle bir cezaya muhatap olacak bir davranış, bir eylemde bulunmam mümkün olmadığı gibi bulunmamda. Onu zul addederim. Asla kabul etmem. Daha önce hiçbir soruşturma geçirmedim. Bahsettiğiniz konu ile ilgili Adalet Bakanlığı yetkilileri ifademi aldılar. Onlara da gerekli açıklamaları fazlasıyla yaptım. Ergenekon olayı ile ilgili de soruşturuldum. Soruşturulmayan bir şey kalmadı.


BU GÖZDAĞINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Sunucunun “Baktığı davadan dolayı cezalandırılan bir hakim olarak kamuoyunda lanse ediliyorsunuz” sözleri karşısında ise Köksal Şengün, “O konuda polemiğe girmek istemem. Onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Benim her şeyim açık ortada. Bu karara niye itiraz edeyim. Aynı kişilere itiraz edeceğim çünkü. Buyurun verdiğiniz kararı düzeltin diyeceksiniz. Sistem bu çünkü. Şu anda izindeyim, ailece bir karara varacağız. Ancak kesinlikle böyle bir tayini kesinlikle hak etmediğimi düşünüyorum. Bu tarz suçlamaları kabul etmiyorum ve bir 37 yıllık bir hakim bu tarz basit şeylerle, bu şekilde suçlanmamalı. Konuşan insanlara bu şekilde ceza verilmemeli. Olmaz bu gözdağından başka bir şey değil.” dedi.

MESLEĞİMDE KİMSE ŞEREFİ ÖĞRETEMEZ

Ben onlar hakkında konuşmam. Verdiğim kararlarla ilgili konuşmam ama verdiğim kararları hep bugüne kadar inanarak verdim. Hukuksal özünü özümseyerek verdim. Bu olay daha yeni, ailece bir karar vereceğiz. Olaylar çok sıcak çünkü. Yer değiştirme cezası korkunç bir şey. öyle şeyi kabul edemem. Ne demek biliyor musunuz onun karşılığı. Ben bu mesleği şerefimle yaptım. Bana hiç kimse mesleğimde onuru ve şerefi öğretemez.

İÇİM ÇOK DOLU KONUŞTURMAYIN BENİ

Ben o onuru yüreğimde taşıyorum. Yer değiştirilmeme sebep olan şeylerin hepsi o telefon görüşmelerinde var. Yapılan telefon görüşmeleri gazetelere yansıdı. Yer değiştirmenin nedeni onlardır. Bizim yasamızda yapılan işleme karşı aynı daireye müracaatta bulunacaksınız. Karar oy çokluğu ile kabul edilmiş, ben buna oy birliği ile karar verenin alnını karışlarım. Öyle şey olur mu? İçim dolu konuşturmayın beni. Biz HSYK’da bir çok şeyi düzeltmek uğruna bu şekilde düzeltmelere gittik. Bu muydu değişiklik? Böyle mi yapılacaktı? Herkes takkesini önüne koysun düşünsün. Bunun yarını da var öbür günü de var. Bunu tehdit için söylemiyorum. İnsanları kırmakla hiç kimse bir yere varamaz. Bu böyle bilinsin.

KIRGINIM
Yapılanlar ortada. Biraz daha ailece düşünüp öyle karara varacağız. Bir baro başkanı hakkımızda karar verebiliyor. Nasıl kırgın olmam. Ben 37 sene şerefimle bu işi yaptım. Eşim namusumsa, işim namusun dedim.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen