Per. Nis 18th, 2024

Uğur Dündar’dan Taraftara Çağrı

Uğur Dündar’dan Fener taraftara çağrı
Star Haber anchormani Uğur Dündar’dan taraftara birlik ve beraberlik mesajı geldi. “Asıl bugün gerçek Fenerbahçeliliğin gösterilme günüdür. Ve bütün Fenerbahçelilerin, Fenerbahçe formasını onurla taşıyabilecekleri gündür.” diyerek tüm taraftarları birlikte olmaya davet etti.

Futbolda şike depremi (Son Detaylar)

Star Tv ana haber bülteninde şike operasyonunda ki son gelişmeleri değerlendiren Uğur Dündar hakkında yargısız infaz yapıldığını öne sürdü. Aziz Yıldırım’ın eşkal fotoğrafının medyada yer almasına tepki gösteren Dündar, bu olayı da enine boyuna araştırdığını söyledi. Dündar bu konu hakkında şu sözleri kaydetti:
“Bu fotoğrafın nasıl medyaya ulaştığı araştırdım. Çünkü gerçekten kişilik haklarını zedelemekten de öte bir yargısız infaz. Adeta bir linç diyebileceğimiz bir boyutta olan bir eşkal tespit görüntüsü. Tabii bütün bakışlar fotoğraf medyaya yansıyınca operasyonu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğüne çevrildi. Ve herkes şu soruyu sordu: “Acaba bu fotoğrafı Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünden birisi mi, bir görevli mi servis etti diye? Şüpheli duruma herkes düşebilir.”

O FOTOĞRAFLARI SIZDIRMA HAKLARI YOK
“Bir empati kurmak gerekir. Sokakta yürüyen vatandaşımız Allah korusun bir trafik kazası yapabilir, yada aracını kullanan bir sürücü bir trafik kazası gerçekleştirebilir ve emniyete gidebilir. Yada bir iftiraya maruz kalabilirsiniz, yada adınız bir olaya karışır daha sonra mahkemede aklanırsınız. Ama emniyete gelen her şüphelinin öyle bir fotoğrafı çekiliyor. Ve asla bu kamuoyu ile paylaşılmıyor. Beraatla sonuçlana davalarda emniyette ki kayıtlar siliniyor ve imha ediliyor. Bu durumdan en fazla rahatsız olan, Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünün üst düzey yetkilileri. Onlar Fenerbahçeli, hatta onların çocukları da Fenerbahçeli. Ama bu operasyonu yapma görevi savcılık tarafından onlara verilmiş ve onlar bu operasyonu günlerdir uykusuz yorgun bir şekilde sürdürmeye devam ediyorlar. Çok rahatsız olmuşlar. Bazıları üzüntüsünü çıkıp kamuoyu ile paylaşma derecesinde. Ve onlarda bugün onlar bugün işi gücü bırakmışlar, bu fotoğrafı kim medyaya servis etmiş diye bir soruşturma yapmışlar ve sonuçta bu sorumsuz emniyet görevlisini İstanbul’da Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde çalılan bir olay yeri inceleme ekibi görevlisi olduğunu tespit etmişler. Ve biraz önce bu kişi gözaltına alındı. Peki bu görevli acaba Aziz Yıldırım’ın eşkal tespit alanının görüntüsüne nasıl ulaşmış. Olay yeri inceleme ekipleri bir şifre ile araştırtma yaptıkları sırada bu görüntülere ulaşabiliyorlar. Asla kesinlikle bunları kullanmak gibi bir yetkileri yok. Bu yetki sadece ve sadece adliyeye ait.”

AZİZ YILDIRIM HALA ŞÜPHELİ

Aziz Yıldırım’ın şu anda şüpheli sıfatında olduğunu söyleyen Dündar “Aziz Yıldırım şu anda şüpheli durumunda. Tutuklanıp tutuklanmayacağına yargı karar verecek. Belki mahkum olacak, belki de beraat edecek. Buna da yüce yargı karar verecek. Bu olay vicdanları sızlatan, vicdanı yaralayan bir yargısız infaz, bir linç olayı. Bu olayın sorumlusunun en ağır şekilde cezalandırılması için başta Organize Şube Müdürlüğünün en tepesindeki isimler başta olmak üzere tüm yetkililer ellerinden gelen tüm gayreti sarf edecekler diye düşünüyorum. Burada yine empati yapmak lazım.” dedi.

KEREM ALTAN’DA YARGISIZ İNFAZ YAPILMIŞTI
Defne Joy Foster’in ölümünde de Kerem Altan’ın yargısız infaz edildiğini kaydeden Dündar “Defne Joy Foster’in ölümünde hemen sonra o gece evine gittiği genç gazeteci Kerem Altan, Defne’nin ölümünde sorumluymuş gibi, hatta katil zanlısıymış gibi olayın hemen ardından yorumlar yapıldı. Ve vicdanlarda Kerem Altan, savcılık son sözü söylemeden mahkum edildi. Yargısız infaz yapıldı. Ben o akşam dedim ki “Bekleyelim, ondan sonra değerlendirelim” dedim. Yargısız infazla şiddetle karşı çıkmıştım. Nitekim zaman beni haklı çıkardı. Ve Defne Joy Foster’in ölümden Kerem Altan’ın sorumlu olmadığı ortaya çıktı. Ve medya bu olayın üstünde fazla durmadı. Kerem Altan mahkum edildiği ile kaldı. Şimdi aynı durum Aziz Yıldırım için de geçerli. Aziz Yıldırım için verilmiş bir nihai yargı kararı olmadan, sanki suçu sabitmiş gibi bu şekilde kamuoyuna yansıtma, hakikaten vicdanlarız sızlatan yaralayan bir durum.” diye konuştu.

TARAFTARA BİRLİK ÇAĞRISI

Konuşmasının sonunda Fenerbahçeli taraftarlara birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Dündar “Fenerbahçe büyük kulüp. Fenerbahçe’nin Kurtuluş Savaşına kadar uzanan büyük bir öyküsü var. Büyük önder Atatürk’ün takdirine mazhar olmuş bir kulüp Fenerbahçe. Fenerbahçe bu travmayı atlatacaktır. Asıl bugün gerçek Fenerbahçeliliğin gösterilme günüdür. Ve bütün Fenerbahçelilerin, Fenerbahçe formasını onurla taşıyabilecekleri gündür. Bende bunu kendi çocuklarımın üzerine bugün giydirerek başlatıyorum.” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE

UĞUR DÜNDAR, STAR, ŞİKE, GÖZALTI, ADLİYE, FUTBOL, DEPREM, POLİS, OPERASYON, AZİZ YILDIRIM, FENERBAHÇE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen