Cts. Nis 20th, 2024

“Dik Bir Duruş Beklerdim”

‘Hiç bir hükümet bu olaya el koymadı’
Usta Spor Yazarı Osman Tanburacı, futbolda şike iddialarına ilişkin, hiç bir hükümetin AK Parti hükümeti gibi bu işe el koymadığına dikkat çekerek, “Ben Aziz Yıldırımdan Fenerbahçe başkanı gibi bir duruş beklerdim. Yıldırım, susma hakkımı kullanıyorum, ne yapacaksınız yapın. Çünkü ben Fenerbahçe için doğruları yaptım diyemedi” ifadesini kullandı.

Beyaz tv ekranlarında yayınlanan, Özge Özsağman’ın sunduğu Birgün programının bugünkü bölümüne Usta Spor Yazarı Osman Tanburacı konuk oldu.

Özsağman’ın, “Türk futbolunun şike iddilarıyla anılmasını nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna Tanburacı, “Geç kalmış bir hayretle yorumlayacağım. Çünkü kendimizi bildik bileli bu ülke şike dedikodularının, teşvik primlerinin birbirine ikram edilen maçların ateşiyle yandı. Şimdiye kadar da hiç bir hükümet AK Parti hükümeti gibi bu işe el koymadı. Önce ben teşekkürlerimi sunuyorum ve herkesin de Türk milletinin yakasına yapışmış bu illetten kurtulabilmesi için sağduyu mecbuyriyetinde olduğunu hatırlatmak istiyorum” diye cevap verdi.

“Burada renkler, taraflar, başkanlar, isimler hiç önemli değil” diyen Tanburacı, “Ama bir olay hukuku bulmuşsa o olayın etrafındaki isimler ve klüpler tartışılıyor, konuşluyor. Tez elden bu işin sonuna kadar gidilerek, yasalara duyulan saygının devam edebilmesi, Türkiye Cumhuriye’nin demokratik bir ülke olduğunun ispatı için sonuna kadar varılması şarttır. Sonuç ne olursa olsun saygı ile karşılanmalı. Herkes beklemeli, arada hukuki süreç var” şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım’ın, “Konuşursam herkes yanar” açıklamasını da eleştiren Tanburacı şunları söyledi:

“Aziz Yıldırım da benim gibi, sizin gib,i bir başkası gibi masum bir insan. Böyle bir olay olduğu için şu anda sorgulanmakta. Ama bana sorarsanız Aziz Yıldırım her sinemada, her filmde, her fotoğraf karesinde kendini görmek isteyen bir insan. Bu bir karakter, kötü bir şey taşımıyor, iyi şeyler de belki yapmak istiyor ama zemin fazla kaygan olduğundan, şartların namüsait oluşundan Yıldırım da zaman zaman ölçüyü aşan hareketlerde bulunmuş olabiliyor ki, bu ifadesi gibi. Sen kanuna karşı susma hakkımı kullanırım diyorsun ama öbür tarafta kalkıp bir konuşursam yer yerinden oynar diyorsun. O zaman burada böyle orada öyle konuşuyorsa, Yıldırım’ın temsil ettiği bir format iki tane görüşü de beraberinde getiriyor.

İşin içinden sıyrılmak için söylenmiş laflar pek de hoş değil. Ben Aziz Yıldırım’dan Fenerbahçe Başkanı gibi bir duruş beklerdim. Hastalansam da kaya gibi ayakta dururum. Aziz Yıldırım, susma hakkımı kullanıyorum neyse süreniz bana uygulayın, ne yapacaksınız yapın çünkü ben Fenerbahçe için doğruları yaptım diyemedi.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen