Per. Nis 18th, 2024

Amerikan askerlerinin 66 kayıp verdiği Ağustos ayı, Afganistan’da yaklaşık 10 yıldır bulunan Amerikan ordusu için en kanlı ay oldu.


Amerikan ordusunun Ağustos’ta verdiği en büyük kayıp, 6 Ağustos günü Afganistan‘ın doğusundaki Vardak vilayetinde ABD‘ye ait bir Chinook helikopterinin düşürülmesi sonucu, ABD ordusunun en seçkin birliği ”Navy Seals”a mensup 30 deniz komandosunun hayatını kaybetmesiyle yaşandı.

Bunun dışında ABD yönetimindeki uluslararası gücün en çok odaklandığı Afganistan‘ın güneyindeki Kandahar ve Helmand vilayetlerinde 23 ABD askeri ölürken, geri kalan 13 asker de Afganistan‘ın doğusunda hayatını kaybetti.

Afganistan’da 10 yıldan beri süren savaşta ABD ordusu için Ağustos ayından önceki en kanlı ay, 65 asker kaybettiği 2010 yılının Temmuz ayı olmuştu.

ABD ordusunun 66 kayıp verdiği Ağustos ayı içinde ayrıca ikisi İngiliz, dördü Fransız, biri Avustralyalı, biri Polonyalı ve dördü henüz ilan edilmeyen diğer ülkelerden olmak üzere yabancı güce mensup toplam 12 asker hayatını kaybetti.

Afganistan’da 2011 yılında uluslararası güce mensup, 299’u Amerikan askeri olmak üzere 402 asker öldü.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen