Cum. Mar 29th, 2024

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim için diplomatik teammüllere uymayan ifadeler kullandı.


ABD Başkanı Obama” href=”http://www.beyazgazete.com/barack-obama.html”>Barack Obama yönetimi, Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim‘i "utanmaz piyon" olarak niteledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Muallim için diplomatik teamüllere uymayan bir dil kullanarak, Suriye dışişleri bakanının "utanmaz bir piyon ve Suriye Devlet Başkanı Esad” href=”http://www.beyazgazete.com/bessar-esad.html”>Beşşar Esad‘ın avukatı" olduğunu söyledi.

Noland, Muallim‘in, 5 aydır Suriye hükümetinin muhalifleri sindirme operasyonlarında işlediği suçlardan kişisel olarak sorumlu olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Muallim‘i, hükümetinin vahşetini ve müttefiki İran‘dan aldığı desteği saklamaya çalışmakta kilit rol almakla da suçladı.

Nuland, Muallim‘in, Suriye‘nin kalabalıkları sindirme teknikleri ve acımasız şiddet türleri için İran‘dan stratejik ve teknik destek sağlamasına yardım ettiğini de ileri sürdü.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen