Sal. Nis 16th, 2024

Bakan Yıldız, Kayseri’de yaptırılacak sağlık kompleksi alanında yaptığı inceleme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı…


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genelkurmay Başkanlığı’nın 27 Nisan tarihli açıklamasının internet sitesinden kaldırılmasıyla demokrasinin kamburunun atıldığını belirtti.

Gazetecilerin, Genelkurmay Başkanlığının 27 Nisan tarihli açıklamasının internet sitesinden kaldırıldığını hatırlatmaları üzerine Bakan Yıldız, bu durumun Türkiye‘de normalleşme sürecinin devam ettiğini gösterdiğini ifade etti.

Türkiye’nin idari, iktisadi, askeri, ekonomik alanıyla ve bütün sektörleriyle beraber normalleşme sürecinin henüz bitmediğini daha önce söylediklerini hatırlatan Yıldız, ”Tabi ki 27 Nisan e-muhtırası Türkiye‘nin demokratik yaşamında önemli badirelerden bir tanesiydi. İnternet ortamında hala bulunmuş olması demokrasinin bir kamburuydu. Şu anda, bu kambur atılmış oldu. Bu, yalnızca yazıdan değil, aynı zamanda gönüllerden de çıkarılmasının işaretidir. Türkiye‘de demokrasiye, birlik ve beraberliğe olan inancın hiçbir sektör, hiçbir kurum ve kuruluş bunun istisnası değildir. Türkiye normalleşmesini tamamlıyor” diye konuştu.

"Genelkurmay’ın sitesinde muhtıra ne demekmiş!"

Bayram tatilini geçirmek üzere memleketi ve seçim bölgesi Erzurum‘da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Burada düzenlenen ‘Ortak Akıl’ toplantısı öncesinde basın açıklaması yapan Bakan Akdağ, bir gazetecinin ‘Genelkurmay Başkanlığı’nın E- Muhtırası’nı web sitesinden kaldırmasını nasıl değerlendiriyorsunuz’ soruna cevap verdi. Akdağ, Türkiye‘nin her çağdaş demokratik ülke gibi normalleştiğini ifade etti. Bakan Akdağ, Türkiye‘nin olağanüstü durumlardan çıkma süreci yaşadığına dikkat çekerek, "Türkiye süratle demokratikleşiyor. Türkiye‘de anormal işler vardı, şimdi normalleşiyor. Her demokratik, çağdaş ülke gibi bu ülke de normalleşiyor. Ne demekmiş Genelkurmayın sitesinde e- muhtıra? İnşallah Türkiye bunları geride bırakıyor, böyle gelişeceğiz. Bu, normalleşme sürecinin bir parçası." dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen