Cts. Nis 20th, 2024

2009 yılında sessiz sedasız Türkiye pazarına giriş yapan dünyanın sayılı sigorta şirketlerin biri olan ACE European Group, burada olmaktan mutlu.


ACE European Group Türkiye Şubesi Genel Müdürü Ebru Gürtan, dünyanın en büyük yangın, sorumluluk, ferdi kaza sigortası ve reasürans sağlayıcılarından biri olaran Türkiye piyasasında oldukça yeni olduklarının altını çizerek planları dahilinde organik olarak büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Yakup Sayar/Dunya

ACE European Group Türkiye Şubesi Genel Müdürü Ebru Gürtan, DÜNYA’nın sorularını yanıtladı. ACE Group’un bünyesinde dünya genelinde 15 binden fazla kişinin çalıştığına dikkat çeken Gürtan, "Türkiye piyasasında oldukça yeniyiz ve planlarımız dahilinde organik olarak büyümeyi hedefliyoruz. ACE European Group Ltd. Türkiye Şubesi olarak önceliklerimizi belirliyor ve kaynaklarımızı farklı alanlara dağıtmaktansa ana iş alanlarımıza odaklanmayı tercih ediyoruz. Bu yılın başında, yangın ve sorumluluk sigortalarının yanında, ferdi kaza sigortaları alanında da satış yapmaya başladık."şeklinde konuştu.

Yangın ve sorumluluğa odaklandık

ACE Group, yenilikçi ürün ve hizmet sağlama konusunda her zaman dünya çapında öncü bir kurum olduğuna işaret eden Gürtan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yenilikçi yaklaşımımızı devam ettirmek adına Türkiye‘de de özel ürün ve hizmetlerimizi müşterilerimizle mümkün olduğunca sık paylaşmaya çalışacağız. ACE olarak Türkiye‘de yangın ve sorumluluk sigortaları alanlarına odaklanıyoruz. Kurumsal sigortalar dışında ferdi kaza sigortaları alanında da hizmet vermeye başladık.

Pazarı büyütmek istiyoruz

Yabancı bir sermaye olarak sektörde yaşanan şiddetli rekabeti sorduğumuz Gürtan, rekabetin globalleşen dünyanın ekonomisinde bulunması gereken bir unsur olduğunu hatırlatarak: " Rekabet, tüketicilere daha çok seçenek ve daha iyi koşullar sağlarken diğer yandan piyasanın büyümesi ve gelişmesine de büyük katkıda bulunur. Biz mevcut pazardan pay almaya çalışmıyoruz. Bizim hedefimiz, farklı pazarlama modellerimize ek olarak sunduğumuz farklı hizmet ve ürünlerimiz aracılığıyla daha büyük bir pazar yaratmaya katkıda bulunmak" diye konuştu.

Satın alma planımız yok

Güçlü bir sermaye yapıları olmaları nedeniyle Türkiye‘de satın alma hedefleri konusundaki şirket politikasını yönelik sorumumuzu ise Gürtan şu şekilde yanıtladı: "Şu anda da bir satın alma planımız bulunmuyor. Türkiye‘de faaliyet gösteriyor olmaktan mutluyuz. Bölgedeki lider pozisyonu, girişimci ruhu, büyüme oranları ve farklı alanlardaki büyük potansiyeli ile Türkiye, ACE için gerçekten çok önemli bir ülke."

Banka sigortacılığı üzerine çalışıyoruz

Banka sigortacılığı konusundaki görüşlerini sorduğumuz Gürtan, bu modelin dünyada çok yaygın olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Bankanın dağıtım kanalı kullanılarak, banka müşterilerine sigorta sağlanması olarak da tanımlayabiliriz bu konsepti. Bankaların müşterilerini iyi tanımaları, risklerini doğru değerlendirmeleri, müşterilere daha yararlı ve doğru ürünü sunmalarını sağlar. Hizmet verdiğimiz ülkelerde banka sigortacılığı konusunda da çalışmalarımız mevcut."

Teknik değerlendirme satışın önünde

ACE’nin underwriting yapan bir şirket olduğunu ve underwriting kavramını, "risklerin potansiyel sonuçlarını, bileşenlerini ve ne kadar büyük olduklarını ortaya koyan teknik bir değerlendirme" olarak tanımlayabileceklerini söyleyen Ebru Gürtan sözlerini şöyle sürdürdü: "Underwriterlar potansiyel riskleri her açıdan teknik değerlendirmeye tabi tutarlar ve risklerin somut bir resmini ortaya koymayı amaçlarlar. Bunu yaptıktan sonra fiyatlandırma üzerinde çalışır ve böylece değerlendirmesini yaptıkları riskin sorumluluğunu da taşırlar. ACE teknik değerlendirme üzerine kurulu bir şirket. Underwriterlarımız bu teknik değerlendirmeyi yapan ve fiyatı belirleyen kişiler. Teknik değerlendirme satışın önünde. Risk için gerekli fiyatı almak, o müşteriyi ACE müşterisi yapmaktan daha önemli bizim için" diye konuştu.

50’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor

ACE European Group Ltd Türkiye şubesi olarak 2009 yılı itibariyle Hazine Müsteşarlığı Sigorta Genel Müdürlüğü’nden hayat dışı branşlarda (kara taşıtları hariç olmak üzere) lisanslarımızı aldıklarını ve 2009’un ikinci yarısından itibaren Türkiye‘de faaliyet gösterdiklerini belirten Erbu Gürtan şirketi hakkında şu bilgileri verdi:

"ACE Group, farklı sektörlerdeki bir çok müşteriye hizmet sağlayan, sigorta ve reasürans alanlarında dünya çapında lider bir kuruluştur. ACE Limited önderliğinde faaliyet gösteren ACE Group, 53 ülkedeki fiziksel varlığı ile dünya çapında faaliyette bulunmaktadır.

Dünyanın en büyük yangın, sorumluluk, ferdi kaza sigortası ve reasürans sağlayıcılarından biri olan ACE Group, ana faaliyet alanlarında Standard & Poor’s ve A.M. Best’ten aldığı AA- finansal güç ratingine sahiptir. 2008’deki 19 milyar dolarlık brüt yazılı prim ve 72 milyar dolardan fazla aktif varlığı ile ACE Group, sigorta uzmanlığı, yüksek hasar karşılama, 50’den fazla ülkede ofis ve 140’dan fazla ülkedeki müşterileri kapsayan küresel franchising özellikleriyle öne çıkmaktadır. ACE Limited, ACE Group’un İsviçre ortaklı ana şirketidir ve New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE:ACE) olarak kote edilmiştir. ACE Group’un, diğer lokasyonlar dışında, Zürih, Bermuda ve New York’da yönetim ofisleri bulunmaktadır. ACE Group bünyesinde dünya genelinde 15,000’den fazla kişi çalışmaktadır."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen