Cum. Nis 19th, 2024

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 2010-2011 yılında hazırlanan eylem planı çerçevesinde 36 bin 788 kişinin okur-yazar olduğunu söyledi.


onya Valisi Aydın Nezih Doğan, 2010-2011 yılında hazırlanan eylem planı çerçevesinde 36 bin 788 kişinin okur-yazar olduğunu söyledi. Vali Doğan, cehaletle mücadelenin ilk adımının okur-yazar olmayı başarmakla başladığını söyledi.

Dünya Okuma-Yazma Günü ile ilgili açıklama yapan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, okumanın önemine dikkat çekti. Konya‘da okur-yazar oranını artırmak için projelerin tek tek hayata geçirildiğinin altını çizen Vali Doğan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aydın Nezih Doğan, "Cehaletle mücadelenin ilk adımı okur-yazar olmayı başarmaktır. Şüphesiz bu ilk adımı takip edecek başka çabalarla rekabetçi, yenilikçi ve kültürlü bireyler ve toplum oluşturabilir. Bu hasletlere sahip toplumlar ancak küresel güç olmayı hak ederler. " dedi.

Konya’da okuma-yazma bilmeyen sayısının her geçen gün azaldığının altını çizen Doğan, "2008 yılı verilerine göre çoğunluğu kadın olmak üzere 116 bin bireyi okur-yazar olmayan Konya‘da, bugün önemli bir zaman dilimi olarak görülmelidir. Nitekim 2010-2011 yılında hazırlanan eylem planı ile 36. 788 kişi okuma-yazma bilir hale dönüştürülmüştür. Ancak hala yolumuz çetin, engelimiz büyüktür. Mutlaka önümüzdeki iki yıl içinde okuma-yazma sorununu tarihin tozlu sayfalarına göndermemiz gerekmektedir. " ifadelerini kullandı.

Konunun sadece okuma-yazmayı bilmekle sınırlı olmadığını anımsatan Aydın Nezih Doğan, okumayı günlük hayatın bir parçası, olmazsa olmazı haline dönüştürmenin zorunluluk olduğunu kaydetti. " Konya Okuyor" sloganı çerçevesinde eğitim seferberliğini sürdürdüklerini bildiren Doğan, "Bununla beraber www. kitapokuyalim. com sitesinde okumayı teşvik ve paylaşımı imkanlı kılmak üzere, kitap özetleri ve yeni yayınlanan kitap bilgilerini bir süredir hizmet olarak sunmaya çalışıyoruz. Bu konudaki gayretlerimize bütün Konya‘lıların sahip çıkmasını diliyor; birlikte çalışmaya davet ediyorum. " şeklinde konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen