Per. Mar 28th, 2024

Ankara’nın ikinci fen lisesi ve en yüksek puanla öğrenci alan üçüncü okulu olan Pursaklar Fen Lisesi, yeni eğitim-öğretim yılına sancılı başladı.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Ankara’da, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in bir ziyaret sırasında sözünü vererek binası olmadan ilçeye kazandırdığı Pursaklar Fen Lisesi, aradan geçen iki eğitim dönemine rağmen bir türlü kendisine ait bir okul binasına kavuşamadı.

Pursaklar Fen Lisesi, 2009-2010 ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılında, Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim verdi. İki eğitim yılını Ayyıldız Anadolu Lisesi’ne ait binada geçiren Pursaklar Fen Lisesi için Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeniden taşıma kararı aldı. Başkent’te, Ankara Fen Lisesi’nden sonra ikinci fen lisesi olma özelliğini elinde bulunduran ve en yüksek puanla alan üçüncü okul olan Pursaklar Fen Lisesi’nin yeni adresi ise Turgut Özal İlköğretim Okulu’nun en üst katı olarak belirlendi.

Ankara Hürriyet, 2011-2012 eğitim-öğretim yılına da okulları olmadan başlayan Pursaklar Fen Lisesi öğrencileri ve velileriyle bir araya geldi. İlköğretim yılları boyunca iyi bir lisede okuyabilmek için var gücüyle çalışan öğrenciler, bir fen lisesi kazanmanın mutluluğunu tam anlamıyla yaşayamadıklarını söyledi.

Pursaklar Fen Lisesi’ni ilk açıldığı yıl kazanan ve bu yıl üçüncü sınıfa geçen bir öğrencinin velisi Yücel Ceyhan, “fen lisesi” öğrencilerinin “ilköğretim” binasında eğitim görmesini, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayıbıdır” diye nitelendirdi. Ceyhan, “Bu çocuklar Türkiye’nin en zeki, çalışkan ve hedefleri olan öğrencileri arasında yer alıyor. Türkiye’nin başkentinde okul binası olmayan bir fen lisesi kabul edilemez. İlçe sınırları içerisinde daha uygun bir bina bulunabilirdi. Maalesef bu çocuklar okul değil tabela mezunu olacaklar” diye konuştu.

İmkanlar yetersiz

Pursaklar Fen Lisesi öğrencileri, okulun ilk günü Turgut Özal İlköğretim Okulu önünde toplandı. Okulun arka kapısının önünde sıraya giren öğrenciler kendileri için ayrılan dar bir alanda İstiklal Marşı okudu. Bir fen lisesi kazanabilmek için çok çalıştığını ve hayalini kurduğu okul binasının çok farklı olduğunu belirten bir öğrenci, “Beni okul binasından daha çok imkanlarının yetersiz olması endişelendiriyor. Bizim için laboratuvar çalışmaları çok önemli ancak burada böyle bir imkanımızın olması zor gözüküyor. Ayrıca bahçe, kantin, basketbol ve futbol sahaları gibi ortak kullanmak durumunda kalacağımız alanlar da var.”

İdarecileri de yok

PURSAKLAR Fen Lisesi’nin sorunları okul binasının olmamasıyla da bitmiyor. Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi’nden Pursaklar Fen Lisesi’ne okul müdürü olarak atanan Ali Güneş, kendi isteğiyle Etimesgut İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili görevine getirildi.
Fen lisesinin baş müdür yardımcısı ve müdür yardımcısı da tıpkı okul müdürü gibi görev değişikliğine gitti. İki yıldır binası olmayan ve üçüncü eğitim yılına da bir ilköğretim okulunda girmeye hazırlanan Pursaklar Fen Lisesi’nin şu günlerde bilgi verebilecek idarecisi bulunmuyor. Şimdi öğrenciler ve veliler ise, yönetici ve öğretmen eksiği bulunan okulda derslerin boş geçmesinden korkuyor.

İhale yapıldı

PURSAKLAR Fen Lisesi’ni ilçe sınırları içerisindeki en uygun binaya taşıdıklarını ifade eden Pursaklar İçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulun yeni binası için Saray mavkiinde ayrılan yaklaşık 10 dönümlük bir alan olduğunu söyledi. 28 Temmuz günü bu alana Pursaklar Fen Lisesi için bina yapmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihale yaptığını belirten yöneticiler, bu süre zarfında lisenin Turgut Özal İlköğretim Okulu bünyesinde eğitime devam edeceğini kaydetti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen