Per. Mar 28th, 2024

KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş 3. kez beyin kanaması geçirdi. Kemikle beyin arasında kan toplanması sonucu ameliyata alınan Denktaş’ın durumu ise kritik…


KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bu akşam saatlerinde 3. kez beyin kanaması geçirdi ve ameliyata alındı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde tedavisi süren KKTC‘nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, beyin kanaması nedeniyle tekrar hastaneye alındı.

Hastane doktorlarından alınan bilgiye göre, Denktaş’ın beyninde daha önce meydana gelen, beyinle kafatası arasındaki kanaması tekrar edince acil maüdahale edildi.

24 Mayıs’ta beyin kanaması geçiren ve sol tarafı felç olan Denktaş, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından rehabilitasyon süreci için 8 Temmuz’da Ankara‘ya, Genelkurmay Başkanlığı Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülmüştü.

Rauf Denktaş, tedavisine Ankara‘da Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) devam edilirken, beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin boşaltılması için 25 Ağustos’da ameliyat edilmiş, 30 Ağustos’da da KKTC‘ye getirilmişti.

AMELİYATI SONA ERDİ

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesinde, kemikle beyin arasında kan toplanması sonucu ameliyata alınan KKTC‘nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın saat 18.30’da başlayan ameliyatı sona erdi.

Denktaş’ın ameliyatı devam ederken açıklama yapan YDÜ Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu, şunları söyledi:

”Bugün akşam üzeri tedavi ekibi olarak toplandık ve Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş’ın tekrar tomografisinin çekilmesine karar verdik. Tomografisinin çekilmesinden sonra operasyon kararı alındı.

Kemikle beyin arasında daha önceden geçirmiş olduğu kan toplanmasının miktarında hafif bir artış oldu gözlemlendi bunun boşaltılmasına karar verildi. Ve Sayın Cumhurbaşkanı Denktaş saat 18.30 itibarıyla operasyona alındı.

Durumu ile ilgili şu anda bir şey söylemek erken, ancak Sayın Denktaş’ın akçiğeri iyi, ateşi yok idi ve kalp yönünden de iyiydi. Bu nedenle operasyon kararı alındı.”

Bu arada, Denktaş’ın ameliyatı devam ettiği sırada Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti de YDÜ Hastanesine geldi.

Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, ailesi ve sevenleri de hastanede bekliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen