Per. Nis 18th, 2024

Türkiye’nin en çok kullanılan antivirüs yazılımı ESET’in yeni sürümleri ESET V5
bir yılda ortaya çıkan yaklaşık 50 milyon zararlı yazılıma karşı çok daha hızlı ve çok daha etkin koruma sunacak.


ESET, NOD32 ve Smart Security ürünlerinin 5‘inci sürümlerini kullanıma sundu. Tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de kullanıma sunulan ESET NOD32 ve Smart Security 5 ile ilgili basın toplantısı 15 Eylül Perşembe günü ESET Türkiye CEO’su Alain Soria ve Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu’nun katılımıyla Ponte Restaurant’ta gerçekleştirildi.

Sanal tehditlere karşı proaktif korumanın lider firması olan ESET, bir yılda ortaya çıkan yaklaşık 50 milyon zararlı yazılıma karşı çok daha hızlı ve çok daha etkin koruma sunacak. Yeni sürümler, “Bulut tabanlı itibar ve koruma teknolojisi“, online oyun oynayanlara yönelik "Gamer Mode“, “Gelişmiş Aile Koruması“, “Çıkarılabilir Aygıt Koruması“ gibi özelliklerle öne çıkıyor.
ESET daha önce hiç olmadığı kadar sağlam bir güvenlik sağlayacak.

ESET Türkiye CEO’su Alain Soria Türkiye’de pazar lideri olduklarının altını çizerek Türkiye’de antivirüs pazarının 50 milyon dolarlık hacimle, dünyanın en büyük 10 pazarından biri olduğunu belirtti. Alain Soria dünyada siber suç ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü ve yılda 7 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını söyledi.
ESET ürünlerinin beşinci sürümlerinin uzun süren geliştirme ve yapılan hassas ve itinalı testler sonrasında kullanıcılara sunulduğunu belirten Soria, ESET Smart Security 5 ve ESET Nod32 5 ürünlerinin beta versiyonlarının tam dört milyon defa indirildiğinin altını çizdi. ESET olarak sürekli bir şekilde en son yenilikleri içeren gelişmiş teknoloji ürünleriyle bilgisayar kullanıcılarının karşısına çıktıklarını, ESET Bulut tabanlı itibar ve koruma teknoloji ve İzinsiz Girişleri Engelleme Teknolojisi (HIPS) ile birlikte daha önce hiç olmadığı kadar sağlam bir güvenlik sağlayacaklarını vurguladı.

ESET Smart Security 5 ve ESET NOD32 Antivirus 5 birçok yeni ve geliştirilmiş özellik sunuyor
· ESET Live Grid, bulut-tabanlı itibar ve koruma teknolojisi

· Harici takılan cihazların daha detaylı kontrol edilebilmesini sağlayan yeni Çıkarılabilir Aygıt Kontrolü

· Ebeveyn Koruması (ESET Smart Security 5)

· İzinsiz Girişleri Engelleme Sistemi (HIPS)

· Oyuncu Modu

ESET V5 Yeni Nesil Güvenlik Sunuyor

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, ThreatSense.Net olarak adlandırılan ve küresel çapta kullanıcı verilerini değerlendiren ESET’in bulut-tabanlı zararlı yazılım toplama sisteminde devrimsel yenilikler yaptığını belirtti. Yeni teknolojinin ESET Live Grid olarak adlandırıldığını söyleyerek artık “güvenli” dosyaların beyaz listeye alınması sayesinde taramanın en iyi şekilde gerçekleştirilmesinin sağlandığını vurguladı. Akkoyunlu, “Bulut-Tabanlı İtibar”ın ise yeni ESET ürünlerinin, dosyanın zararlı olup olmadığını tespit edebilmesini sağlayan başka bir özellik olduğunu belirterek, yeni özellikler sayesinde hem tarama hızında artış hem de tespitlerdeki doğruluk oranının arttırıldığını söyledi. Akkoyunlu, sessiz moda geçerek açılan pencereleri engelleyen ve güç tasarrufu sağlayan yeni Oyuncu Modu’nun oyuncular tarafından çok beğenileceğini söyledi. Bu sayede oyun oynayanların tüm dikkatlerini tam ekran uygulamalara ya da oyunlara verebileceklerinin altını çizdi. Oyuncu Modu ile ilgili olarak Almanya’nın en büyük oyuncu topluğu olan e-sports oyuncusu Marcel „k1llsen“ Paul’ün görüşlerine başvurulduğunu ve onun yorumlarının da; “Müthiş performans ve oyun kalitesine minimum etki: Antivirus yazılımında olmazsa olmaz özellikler. Bir e-sports uzmanı olarak ESET’e bu nedenlerle güvenim sonsuz” şeklinde görüşlerini aktardı.

USB, DVD ve SD kartlar için özel koruması

Akkoyunlu, ESET’in her ay yayınladığı tehdit raporlarından da görülebileceği gibi günümüzde virüslerin çıkarılabilir medyalar aracılığıyla hızla yayıldığını, USB’lerin takılması ile birlikte internete hiç ihtiyaç duymadan bilgisayara virüs bulaştığını belirtti. Yeni özellik olarak öne çıkan Çıkarılabilir Aygıt Kontrolü USB, SD, firewire, CD ve DVD gibi aygıtlar takıldığında kullanıcıyı otomatik olarak uyararak aygıtın taranmasını sağlıyor ve belirli tehditlerin bu aygıtlar aracılığı ile bulaşması engelleniyor. Kullanıcılar çıkarılabilir aygıtları, türüne, üreticisine, boyutuna ve diğer niteliklerine göre engelleyebiliyorlar. Buna ek olarak belirli kullanıcılara veya gruplara engelle ve salt okunur gibi izinler ayarlanabiliyor.

Ebeveyn Kontrolü sayesinde önceden tanımlanmış kategoriler ile saldırgan içeriğe sahip internet sitelerine giriş engellenebiliyor. Kullanıcılar, istedikleri hesaba istedikleri kategoride roller belirleyebiliyorlar.

İzinsiz Girişleri Engelleme Sistemi (HIPS) bilgisayarları bilinmeyen kötü niyetli yazılımlardan, istenmeyen etkinliklerden ve yeni tip saldırı türlerinden korumak için geliştirildi. HIPS; arka planda çalıştırılan işlemleri, dosyaları ve kayıt defteri anahtarlarını izleyip ağ filtreleme tespit yetenekleriyle gelişmiş davranış analizini etkin bir şekilde birleştirerek sisteme maksimum koruma sağlıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen