Cum. Nis 19th, 2024

Türkiye’nin en büyük hazır giyim ve moda fuarı olma hedefiyle yola çıkan Collection Premiére İstanbul (CPI), bu yıl 22-24 Eylül 2011 tarihlerinde CNR Expo’da gerçekleşecek.


Türkiye’nin en büyük hazır giyim ve moda fuarı olma hedefiyle yola çıkan Collection Premiére İstanbul (CPI), bu yıl 22-24 Eylül 2011 tarihlerinde CNR Expo’da gerçekleşecek.
Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği’nin de (LASİAD) destek verdiği fuar, moda markalarından tasarımcılara, büyük alım heyetlerinden uluslararası moda çevrelerine kadar sektörün tüm unsurlarını buluşturacak.
LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, “CPI ile Türk modasının sınıf atladığına inanıyorum. Türkiye’nin dünya modasının kalbi olması kaçınılmazdır. Çünkü ülkemiz, tekstilde üretim anlamında zaten dünyanın kalbidir. Laleli bölgesi markaları olarak hangi ülkede neler tercih ediliyor, karakterleri, alışkanlıkları neler, çok iyi biliyoruz. Hatta şu anda bile dünya modasının kalbi Laleli’dir” dedi.
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından düzenlenen CPI’da LASİAD, 1F Hall’de, 12 numarada yer alacak.
Türkiye’yi dünya modasının kalbi haline getirmek amacıyla düzenlenmeye başlanan CPI ile ilgili açıklama yapan LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, “Türkiye’nin dünya modasının kalbi olması kaçınılmazdır. Çünkü ülkemiz, tekstilde üretim anlamında zaten dünyanın kalbidir. Laleli bölgesi markaları olarak bizler de dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Dolayısıyla hangi ülkede neler tercih ediliyor, karakterleri, alışkanlıkları neler, çok iyi biliyoruz. Hatta şu anda bile dünya modasının kalbinin Laleli olduğunu çok rahat söyleyebilirim. Türkiye’de çok değerli moda tasarımcılarımız var. Sektör olarak modacılarımızı destekliyoruz. Bu nedenle Türk tekstil sektörünün 2023’te 25 milyar dolar ihracata ulaşmasını, hatta bu rakamı geçmesini bekliyorum” diye konuştu.

CPI moda endüstrisinde bir boşluğu doldurdu

Bu yıl fuara katılacak firmaların sayısında da artış olacağını ifade eden Giyasettin Eyyüpkoca, başlatılan yurtdışı tanıtım çalışmaları neticesinde Avrupa, Ortadoğu, Rusya, BDT Ülkeleri, ve Afrika’dan da çok sayıda sektör profesyonelinin fuarı ziyaret edeceğini aktardı. CPI’ın moda endüstrisi için önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Eyyüpkoca, LASİAD’ın da tecrübesi ve birikimiyle fuarda yer alacağını aktardı.
Laleli’nin ayakları yere sağlam basan ve koyduğu hedefleri gerçekleştirebilen bir pazar konumunda olduğunu belirten Eyyüpkoca, şunları söyledi: “Önümüze bu hedefleri koymayı ve bunlara inanmayı sağlayan geçmişimiz, bizler için ileriye ışık tutuyor. Yabancı personel çalıştırma, çevre düzenlemeleri, güvenlik ve daha buna benzer birçok konu ve çözülmesi güç problemleri gündemimizin dışına çıkardık. Elbette koyduğumuz diğer hedefleri de elbirliğiyle yakalayacağız.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen