Cum. Mar 29th, 2024

Pakistan Hava Yolları’na ait iki uçağa bomba tehdidi. İstanbul’una ardından başka bir Pakistan uçağı da Malezya’ya indi.


İslamabad’dan Manchester’a giden uçak İstanbul‘a, yine İslamabad’dan Malezya’ya giden uçak da Kuala Lumpur’a iniş yaptı.

Uçaklardaki yolcular sağlıklı şekilde tahliye edilirken, İstanbul Atataürk Havalimanı’ndaki bomba arama çalışmaları yapıldı.

İlk bomba ihbarı, İslamabad – Manchester seferini yapan ve içinde 378 yolcunun bulunduğu AP-BHV kuyruk tescilli Boeing 777-300 ER tipi yolcu uçağına yapıldı.

Uçak, Sofya hava sahası üzerindeyken ihbar nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı kulesiyle görüşerek saat 17.00 sıralarında iniş yaptı. Güvenli bölgeye çekilen uçaktaki yolcular tahliye edilirken, güvenlik güçleri ve polis köpekleri bomba araması yapmaya başladı.

Bu gelişmeden yaklaşık 1 saat sonra da, uluslararası ajanslar, bir Pakistan uçağına daha bomba ihbarı yapıldığını ve bu uçağın Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a indiğini duyurdu. Uçaktaki yolcuların güvenli şekilde tahliye edildikleri kaydedildi.

Pakistan Hava Yolları Sözcüsü, kısa açıklamasında, tehditlerin kaynağı ve ne şekilde geldiği konusunda konuşmadı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen