Per. Nis 18th, 2024

PKK’yı destekleyeceği iddia edilen İsrail Dışişleri Bakanı Liberman’a, Kılıçdaroğlu ‘İsrail bunun altında kalır’ sözleriyle tepki gösterdi


İsrail’in Türkiye‘ye karşı hazırladığı C planına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun tepkisi çok sert oldu. Kılıçdaroğlu bugün iki ayrı açıklamayla hem hükümeti hem de İsrail‘i eleştirdi.

BAŞARILI DIŞ POLİTİKA BU MU?

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Twitter’deki hesabından hükümetin dış politikasına yüklendi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

”İran ve Suriye İsrail‘e düşmandı. Şimdi İran, Suriye ve İsrail, Türkiye‘ye düşman. Başarılı dış politika bu mu? Dost değil, daha fazla düşman kazanmak mı?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail Dışişleri Bakanının son demeciyle ”boyunu ve haddini aştığını” açıkladı.

İSRAİL ALTINDA KALIR

Yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye‘nin tehdit edilecek ve tehditlere boyun eğecek bir ülke olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

”İsrail Dışişleri Bakanı son demeciyle boyunu ve haddini aşmıştır. Bu tavır İsrail‘i terörist devlet yapar. Türkiye tehdit edilecek ve tehditlere boyun eğecek bir devlet değildir. İsrail, AKP hükümetinin acizliğini fırsat bilerek, Türkiye‘nin hassasiyetlerini kaşımaktan kaçınmalıdır. Çünkü İsrail bunun altında kalır.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen