Cts. Nis 20th, 2024

Devrik Libya devlet başkanı Muammer Kaddafi’nin ailesinin evlerinden biri daha gözler önüne serildi. Bu evin diğerlerinden farkı, altında kapsamlı bir sığınağın bulunması.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Muammer Kaddafi’nin oğullarından Mutasım’ın yaşadığı ev, Ağustos ayının son günlerinde muhalifler tarafından ele geçirildi. Libya standartlarıyla karşılaştırılamayacak kadar lüks olan ev, acil durumlar için altında bulunan sığınakla dikkatleri çekti. 4 adet girişe sahip olan sığınak, arındırma duşları ve hava sızdırmaz kapılara sahip. Sığınağın duvarları nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılara dayanabilecek şekilde yapılmış. Kapıların patlatılması halinde ise yedek kapılar içeriye girişi engelliyor.

Sığınakta, içinde ameliyat odalarının da bulunduğu bir kapsamlı yeraltı hastanesi, endüstriyel boyutta mutfak ve pek çok yatak odası yer alıyor. Oksijen ve hava filtre sistemi ise Kaddafi ailesinin 3 yıl boyunca yeraltında yaşamasını sağlayabilecek kapasitede bulunuyor. Sığınağın inşası için 10 milyarlarca doların harcandığı tahmin ediliyor.

Muhalif askerler, bir tünelin sığınaktan Kaddafi’nin ana yerleşim bölgesine uzandığını, ailenin ihtiyaç halinde yeraltı geçidini kullanarak buraya kendi evlerinden ulaşabileceklerini iddia etti.

Libyalılar, Muammer Kaddafi’nin sık sık dolaştığını belirtirken bazıları Kaddafi’nin saklanmadan önce sığınağın üzerinde yaşadığını tahmin ediyor. Kaddafi’nin en kötü duruma kendisini ve ailesini hazırladığı ancak durumun beklediğinden farklı geliştiği görülüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen