Cts. Nis 20th, 2024

Osmanlı Padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman döneminde sarayda yaşanan olaylara yer veren dizi, başladığı gün itibariyle büyük tepki çekti. Ancak tepkirle aldırılmadan çekimlerine devam edilen dizi, ekranlara gelmeye devam ediyor.


Foto galeri için tıklayın

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Muhteşem Yüzyıl dizisinin 27. bölüm özeti Show Tv web sitesinde yayınlandığı anda sitemizde yer alacaktır. Muhteşem Yüzyıl dizisinin 26. bölüm özeti

Sultan Süleyman İbrahim Paşa’ya Hürrem ile aralarında geçen konuşmayı sorar. Bu esnada Layoş’un ormanda saklanan suikastçı şövalyeleri baskın yaparlar. Aralarından biri Sultan Süleyman’ı hedef alır ve ateş eder. Malkoçoğlu Bali Bey baskın yerine yetişecektir…
Hamile olduğunu öğrenen Hatice Sultan, bebeğini tekrar kaybetmek korkusuyla, bu haberi İbrahim Paşa’ya vermek istememektedir. Hatice Sultan İbrahim Paşa’nın sağ salim geri dönmesi için dua ederken, Hürrem ise ölmesini dilemektedir.

Hareme iyice yerleşen Gül Ağa, Sümbül Ağa ile çatışmaya başlamıştır bile. Gül Ağa bir yandan da Nigar Kalfa’ya kur yapmaktadır. Nigar Kalfa’nın ise aklındaki tek şey Hürrem’e kendisini affettirmektir. Hürrem, Gül Ağa’dan kendine yeni bir cariye bulmasını ister.

Belgrad yakınındaki ordugahta Sultan Süleyman, İbrahim Paşa ve Malkoçoğlu Bali Bey’in kuvvetleri birleşmiştir. Esir alınan şövalye ordugahta sorgulanır. Şövalye, Layoş’un Mohaç Ovası yakınındaki Tolna’da olduğunu itiraf eder.

Hürrem, bebeğini kaybetme korkusu içindeki Hatice Sultan’a fal baktırmayı önerir. Gül Ağa saraydan kovulan eski müneccim başı Yakup Efendi’den bahseder. Yakup Efendi karanlık güçleri olan bir kahindir. Hatice Sultan, Gül Ağa’dan Yakup Efendi’yi gizlice saraya getirmesini ister.

Gül Ağa Yakup Efendi’yi saraydaki Mermer Köşk‘e getirmiştir. Yakup Efendi, Hatice Sultan’a bir oğlu olacağını söyler. Hürrem’in ise büyük bir sıkıntısı olduğunu sezmiştir. Bu sıkıntıyı ancak kan temizleyecektir.

Sultan Süleyman’ın ve Layoş’un orduları, Mohaç Ovası’nda, birbirlerini yok etmek üzere yerlerini alırlar…

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen