Cts. Nis 20th, 2024

Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın tutuklanışının 200. gününde protesto yürüyüşü yapan grubun Taksim’e çıkmasına BDP eylemi gerekçe gösterilerek izin verilmedi.


Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutukluluğunun 200. gününde, Ahmet ve Nedim’in Gazeteci Arkadaşları’nın (ANGA) çağrısıyla İstiklal Caddesi’nde toplanan yüzlerce kişi basın özgürlüğü ve tutuklu gazeteciler için yürüdü.

Galatasaray Lisesi’nin önünden yürüyüşe başlayan grup İstiklal Caddesi boyunca sloganlar atarak ilerledi.

‘Yansak da dokunacağız’, ‘Ahmet-Nedim çıkacak yine yazacak’, ‘Kitaptan bomba olmaz başbakan’, ‘Gazetecilere özgürlük’ yazılı dövizler ile tutuklu gazetecilerin fotoğraflarını taşıyan grubun yürüyüşü, Taksim Meydanı’ndaki BDP eylemi gerekçe gösterilerek polis tarafından kesildi. Grup basın açıklamasını burada yapmak zorunda kaldı.

Şener ve Şık’ın tutukluluklarının 200. gününde yapılan yürüyüşe çok sayıda medya mensubu ve STK üyeleri katıldı. Şener ve Şık için gerçekleştirilen yürüyüşün tüm tutuklu gazeteciler için yapıldığı belirtildi.

Yürüyüşe, Ruşen Çakır, Ece Temelkuran, Ertuğrul Mavioğlu, Banu Güven, Murat Sabuncu, Ayşenur Arslan, Mete Çubukçu, Leman Sam, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu gibi birçok isim katıldı.

Ahmet ve Nedim’in arkadaşlarından yapılan açıklamada da şöyle denildi:

”(…) Tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de biz burada gazetecilik mesleğini, halkımızın haber alma hakkını savunuyoruz.

Dün olduğu gibi bugün de çetelerle savaşılmasını, derin devletin temizlenmesini, Türkiye‘de hala gücünü koruyan 12 Eylül ideolojisiyle hesaplaşmayı savunuyoruz.

Dün olduğu gibi bugün de eşit, özgür, demokratik müreffeh bir toplumun, ancak prangalarından kurtulmuş bir basınla mümkün olduğunu savunuyoruz.

Dün olduğu gibi bugün de gerçeklerin karartılmasını değil bilakis aydınlatılmasını ve evrensel hukuk ilkelerin uygulanmasını istiyoruz.

Dün olduğu gibi bugün de adalet istiyoruz. Yeter artık. Vicdanlar daha fazla kanamasın.

Yansak da Dokunacağız”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen