Cum. Nis 19th, 2024

Gerçi hakkını yememek lazım, Windows 7 ile birlikte neredeyse tarih olan bir uyarıdan bahsediyoruz. Şahsen kendi adıma konuşacak olursam, Windows 7 kullandığım süre içerisinde -yani çıktığından beri- bir kez haricinde hiç karşılaşmadık kendisi ile. Gerçi zaten o uyarı da RAM bozuk olduğu için Windows’un suçu değil.


Bildiğimiz gibi ‘Windows sorunları’ denilince aklımıza ilk gelen şeylerden birisi, hatta belki ilki, mavi ekran uyarıları. Hani teknik jargonda BSOD denilen ‘mavi ölüm ekranı’.

Hatırlarsak geçtiğimiz aylarda bir haberimizde Windows 8 ile birlikte B(lue)SOD gidecek B(lack)SOD gelecek demiştik. Yani artık bu tür uyarılar mavi değil siyah ekranla çıkacaktı karşımıza. İşte o gerçek değilmiş. Aşağıda gördüğümüz gibi mavi renk devam ediyor ancak bu defa daha ‘sempatik’. Üzgün surat bile koymuş Microsoft. Daha sade olduğunu da atlamayalım tabii, eski sistemdeki hata kodları gitmiş. Dediği tek şey, bilgisayarınız başa çıkamadığı bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor. Eğer illa sorunun neden kaynaklandığını merak ediyorsak da, Microsoft’un yardım/destek bölümüne gidip altta küçük harflerle belirtilen şeyi arıyoruz. Örneğin bu örnekte ‘System Service Exception’ demiş. Başka sorunlardan da kaynaklanıyor olabilir tabii, misal ‘HAL Installation Failed’ uyarısı da mevcut. Gerçi bu tür uyarılar ‘jenerik’ dediğimiz türden son derece genel uyarılar olduğu için ne Microsoft’un sitesinde ne de başka bir yerde ‘işe yarar’ bir çözüm bulacağınızı açıkçası sanmıyoruz.

Eski BSOD’u da verelim tam olsun:

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen