Sal. Nis 23rd, 2024

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, BDP milletvekillerine 1 Ekim’de açılacak Meclis’e gelmeleri çağrısı yaparak “Ya yemin ya da istifa etsinler yoksa azil süreci başlar” dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bölücü terör örgütü PKK’nın bir takım konuları suiistimal ederek bir yere varamayacağını belirterek, "Silvan olayı kırılma noktası oldu" dedi. Bakan Yazıcı, BDP milletvekillerine 1 Ekim’de Meclis’e gelmeleri çağrısı yaparak, "Ya milletin verdiği vekaleti yerine getirirsin ya da istifa eder çekilirsin. Ya da hukukun gereği işler azil süreci başlar" dedi.
24’üncü Ahilik Haftası törenlerine katılmak üzere Kırşehir’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, burada gazetecilerin terörle ilgili sorularını yanıtlarken, "Silvan olayları, kırılma noktası oldu" dedi. Güvenlik güçlerinin öncelikli hedef olan hak ve özgürlüklerin önünde yer alan yaşama hakkını ve can güvenliğini sağlama noktasında üzerine düşeni yaptığını belirten Bakan Yazıcı, şunları söyledi:

"Oturup, bir örgütün bir takım konuları suiistimal etmesi ile bir yere varması mümkün değil. Onların istismar ettiği alanlara hükümet olarak yaptığımız düzenlemelere toplumun her kesimi bu konulara toleranslı bakmayabilir. Biz düzgün düzenlemeler yaptık. Gidişat ,gerçekten suiistimale müsait olanları izale eden yol haritası olmasına rağmen insanlarımızı terör örgütünün katletmesi ve öldürmesinin hiçbir haklı nedeni olamaz. Daha doğrusu öldürmenin hiçbir haklı nedeni olamaz. Oluşan bu ortam diğer yapılacak olanları tehir edip, erteletiyor. Terör örgütü silahları bırakacak. Devletin güvenliğini sağlayan unsurlar var. TBMM’ nin işleyiş düzeni var. Devletimizin milletimizin kırmızı çizgileri var."

BDP MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI
Bakan Hayati Yazıcı, BDP milletvekillerine 1 Ekim’de açılacak Meclis’e gelmeleri çağrısı yaptı. BDP milletvekillerinin yemin etmelerini beklediklerini kaydeden Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TBMM 1 Ekim’de açılacak. Gelip, yemin etmelerini bekliyoruz. Yoksa yasalar ne diyorsa onun gereği yapılır. Her şey Meclis’te konuşulur. Vekil, milletin verdiği yetkiyle görev yapmalıdır. Meclis’e gitmemeleri demek, görevlerini yapmamaları demektir. Bunun muhatabı da haktır. Vekalet veren halktır. Milletvekilleri olarak ya vekaleti yerine getirirsin ya da istifa eder çekilirsin. Ya da hukukun gereği işler azil süreci başlar" dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen