Cum. Mar 29th, 2024

Hain terör ögütü PKK Pazaqr günüde boş durmadı.


Antalya’da devriye gezen Jandarmaya saldıran PKK, IĞDIR‘da da emniyet müdürlüğü binasına roketatarlı saldırı düzenledi. Kahramanamaraş’ın Pazarcık ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi.

DEVRİYE GEZEN JANDARMAYA SALDIRI

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konyaaltı ilçesine bağlı Hisarçandır köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekibinin, kimlik sorgulaması yapmak üzere bir otomobili durdurduğunu, otomobildeki iki kişinin, jandarma ekibine tabancayla ateş açtığını bildirdi.
Olayda bir astsubay ve bir uzman çavuşun yaralandığını belirten Vali Altıparmak, yaralanan askerlerin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığını kaydetti.
Vali Altıparmak, ”Başka bir suç unsuru durum da olabilir. O nedenle şu andaterörbağlantısı akla getirilmemeli” dedi.
Öte yandan, 20-25 yaşlarında ve iyi giyimli iki zanlının, olay yerinden yaya olarak kaçtığı belirtildi.

EMMİYETE ROKETRATARLI SALDIRI

IĞDIR Emniyet Müdürlüğü binasına teröristler tarafından roketatar ve el bombalı saldırı düzenlenip taciz ateşi açıldı. Polislerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için kent genelinde operasyon başlatıldı.
Doğubayazıt Caddesi üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasına saat 21.00 sıralarında teröristler tarafından roketatar ve el bombalı saldırı düzenlendi, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Fırlatılan roketatar bina önüne düşerken, el bombası da boş arazide patladı. Terörist saldırısına polisler anında karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından teröristler karanlıktan yararlanarak kaçtı.
Polis, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için kent merkezinde güvenlik tedbirini artırdı, kente giriş çıkış noktalarında arama başlatıldı.

PAZARCIK’TA BİR TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Aksam saatlerinde güvenlik güçlerinin Pazarcık ilçesi Narlı kırsalında arama yaptıkları sırada bir grup terörist ile girdikleri çatışmada 1 terörist silahı ile birlikte ölü ele geçirildi.
Bölgeyi abluka altına alan güvenlik güçleri,zaman zaman çatışmaya girerken, teröristlerin gecenin karanlığından faydalanarak kaçmamaları için önlemler alındı. Bölgede çatışmanın hala devam ettiği bildirilirken, güvenlik güçlerinden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
Terör örgütünün şehir merkezine sızmaya çalıştığı bilgisi verilirken, 2 gün önce aynı bölgeye yakın teröristlerce Kızkapanlı köy karakoluna taciz ateşi açılmış, nöbetci askerlerin karşılık vermesi üzerine 3 kişi olduğu tespit edilen teröristler gecenin karanlığından faydalanarak kayıplara karışmıştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen