Cts. Nis 20th, 2024

RK, dabank AŞ hisselerinin, ihalede en yüksek teklifi veren G Capital’e devredilmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verdi


Rekabet Kurulu, Adabank AŞ hisselerinin, TMSF tarafından yapılan ihalede ihalede en yüksek teklifi veren G Capital Danışmanlık AŞ’ye devredilmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurulunun dünkü kararları Kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre Kurul, televizyon yayıncılarının mevcut hakim durumlarını eser sahipleri ve bağlantılı hak sahiplerinin telif haklarını tek taraflı sözleşmelerle ortadan kaldırarak kötüye kullandıkları iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına, şikayetin reddine karar verdi.

Ankara’da faaliyet gösteren yerel radyo yayıncısı teşebbüslerin radyo reklam yeri fiyatlarını birlikte belirledikleri iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda da soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar veren Kurul, fiyat tespiti anlamına gelebilecek her türlü ortak faaliyetten kaçınmalarına ve tekrarlamamalarına, aksi takdirde anılan kanun çerçevesinde haklarında işlem başlatılacağına yönelik olarak Tüm Özel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneğine ve adı geçen dernek kanalıyla tüm üyelerine gönderilmek üzere görüş bildirilmesini teminen Başkanlığın görevlendirilmesini kararlaştırdı.

Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım AŞ’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı BMW marka araçların bakım ve onarım hizmetlerinde kullanılan muayene makinesi ve söz konusu makineye ilişkin gerekli eğitimleri özel servislere sağlamayarak rekabeti kısıtladığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda muafiyet tanınmayacağına kararlaştıran Kurul, bahse konu uygulama ve ”yetkili servis sözleşmesinin ilgili Tebliğ ile uyumlu hale getirilerek yapılan değişikliklerin 60 gün içinde Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi gerektiği, aksi takdirde 4054 sayılı Kanun çerçevesinde haklarında işlem başlatılacağı yönünde Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım AŞ’ye görüş bildirilmesini teminen Başkanlığın görevlendirilmesine karar verdi.

İnşaat demiri üreticilerinin inşaat faaliyetlerinin yoğun olduğu dönemde keyfi olarak demir fiyatlarını artırdığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde herhangi bir işlem yapılmasına gerek bulunmadığına, şikayetin reddine karar verildi.

Adabank AŞ

Delta Petrol Ürünleri Ticaret AŞ’nin sermaye payının ve oy haklarının yüzde 100’ünün devralınması amacıyla, Med Energy Holding SAL ve Rubis Terminal SA arasında bir ortak girişim kurulması işlemine izin verildi.

5411 sayılı Bankacılık Kanununun ilgili maddesi ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen ve Kemal Uzan, Cem Cengiz Uzan, Murat Hakan Uzan, Yapı ve Ticaret AŞ, Ayşegül Uzan, Basıntaş Anadolu Basın End. AŞ, Bahattin Uzan, Melahat Uzan, Yavuz Uzan, Rumeli Holding AŞ, Merkez Yatırım ve Tic. AŞ, Doğan Kardeş Mat. San. AŞ, Neşriyat AŞ, Matbataş Matbaacılık San. Tic. AŞ, ve Hayat Yayınları AŞ’ye ait Adabank AŞ hisselerinin satışı için TMSF tarafından yapılan ihalede en yüksek teklifi veren G Capital Danışmanlık AŞ’ye devredilmesi işleminin 4054 sayılı Kanun ve ilgili tebliğde öngörülen pazar payı ve ciro eşiklerinin aşılmaması nedeniyle izne tabi olmadığına karar verildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen