Per. Mar 28th, 2024

Anadolu Hayat Emeklilik’in fon büyüklüğü 3 milyar TL’yi aştı


Bireysel emeklilik sektörünün lider şirketi Anadolu Hayat Emeklilik emeklilik yatırım fonu büyüklüğü 3 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu. Türkiye’de en geniş bankasürans ağına sahip olmanın avantajıyla hızla büyüyen Anadolu Hayat Emeklilik, gerek katılımcı sayısı gerekse fon büyüklüğündeki istikrarlı liderliğini sürdürüyor.

Anadolu Hayat Emeklilik katılımcı sayısı ve fon büyüklüğünde ulaştığı yüksek büyüme rakamları ile pazar payını büyütmeye ve sistemdeki lider pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor. Bireysel emeklilik sektöründe katılımcı sayısını 500 binin üzerine çıkarmayı başaran ilk şirket olan Anadolu Hayat Emeklilik’in emeklilik yatırım fonu büyüklüğü 3 milyar TL’yi aştı. Katılımcı sayısında lider olan bireysel emeklilik şirketi Anadolu Hayat Emeklilik fon büyüklüğünde de 3 milyar TL’yi aşan ilk emeklilik şirketi oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, “Türkiye, Bireysel Emeklilik Sistemi ile 2003 yılında tanıştı. Bugün sektöre baktığımızda sistemdeki katılımcı sayısının 2,5 milyonu, fon büyüklüğünün ise 14 milyar TL’yi aştığını görüyoruz. Temel amacı; bireylerin çalışma dönemlerinde yaptığı tasarrufları yatırıma yönlendirerek emeklilik döneminde, sahip olduğu standartları sürdürmelerini sağlamak olan Bireysel Emeklilik Sistemi, Türk halkınının en güvendiği yatırım araçlarından biri haline geldi. Biz de Anadolu Hayat Emeklilik olarak sistemi büyütmek için vargücümüzle çalışıyoruz ve bunun sonuçlarını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Mete Uğurlu, “Sektörde en çok tercih edilen bireysel emeklilik şirketi olarak 2011 yılı başından bu yana katılımcı sayımız yüzde 10,7 artarak 559 bin 745’e ulaştı ve toplam fon büyüklüğümüz 3 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşti. Yatırıma yönlendirilen toplam fon tutarında ise 2 milyar 387 bin TL ile liderliğimizi devam ettiriyoruz” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen