Per. Nis 18th, 2024

Antalya”da Yunanistan Savunma Bakanı ile bir araya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,”Mevcut problemlerin diyalog yoluyla çözüleceği konusunda her iki taraf da mutabık kalmıştır.” dedi.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan,Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Dünkü toplantıda Yunanistan Savunma Bakanı Panayotis Beglitis’le görüştünüz. Akdeniz’de yaşanan petrol arama krizi ile ilgili neler görüşüldü ve ne sonuç çıktı’ şeklindeki soruya cevap verdi. Yunan Bakan ile bölgedeki tüm sorunları gündeme getirdiklerini belirten Yılmaz, bölgede barış, sürdürülebilir güvenlik ve istikrar istediklerini ifade etti. Her iki ülkenin de üzerine düşen yükümlülükleri olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Biz Türkiye olarak kendi üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu ilettik. Aynı niyeti de dile getirdiler. Mevcut problemlerin diyalog yoluyla çözüleceği konusunda her iki taraf da mutabık kalmıştır.” dedi.

Bakan Yılmaz, bundan sonra savunma bakanlarının daha sık sık bir araya geleceklerini, bölgede barış ve istikrarı sağlamaya çalışacaklarını vurguladı.

Toplantıya başkanlık eden İtalya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Giuseppe Cossiga, 2010 yılında SEDM toplantısında sunulan faaliyetlerin güncel halinin tekrar sunulduğunu, savunma bakanları, savunma ve güvenlik alanında kadınların liderliğine yönelik konferanslar projesini de uygun bulduklarını açıkladı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen