Cts. Nis 20th, 2024

Gülben Ergen, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer ile bir araya gelerek okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla bir protokol imzaladı.


Gülben Ergen, 2010 yılında başlattığı “Çocuklar Gülsün Diye” kampanyası dahilinde Tokat, Mardin, Trabzon, Erzurum, Sinop,Hatay ve İstanbul Pendik‘te toplam yedi anaokulu inşa etmiş, içlerini okul öncesi eğitim için gerekli tüm materyallerle donatmış ve Milli Eğitim Bakanlığı‘na teslim etmişti. Ergen ayrıca her anaokuluna, çocukların evden okullarına ulaşımlarını sağlamak amacıyla servis araçları alınmasını sağlamıştı. Gülben Ergen’in okul öncesi eğitim ile ilgili faaliyetleri kaldığı yerden devam ediyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen 22 Ekim Cumartesi günü Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi’nde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer veTemel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ile bir araya gelerek, Çocuklar Gülsün Diye Derneği çatısı altında 3 yılda 30 anaokulu yapmak amacıyla bir protokol imzaladı.İmza törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Tören sırasında yaptığı konuşmada Gülben Ergen terörün ancak eğitimle çözülebileceğini bu sebeple eğitim konusundaki çabalarının büyüyerek devam edeceğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçerise, Türkiye’de okullaşma oranının son 10 yılda yüzde üç yüz arttığını ifade ederek, okul öncesi eğitime katkıda bulunmayı amaçlayan derneğin kurucusu Gülben Ergen’e teşekkür etti. Ayrıca, Gülben Ergen’in çabalarının başka sanatçılara da örnek olmasını diledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen