Sal. Nis 23rd, 2024

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yer alan otellerin doluluk oranında, mali reformlara karşı yapılan, çoğu olaylı geçen gösterilere rağmen, artış kaydedildiği bildirildi


Yunan basını, Pire ile Atina kentlerinin içinde yer aldığı Atika Bölgesi Otelciler Birliği’nin (EXAA) açıkladığı, Ağustos ayı kapsamlı verilere göre, bu yılki artışın, 2010 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 1,13 oranında olduğunu duyurdu.

Haberlerde, en büyük artışın yüzde 24,40′ a ulaşan bir seviye ile 4 yıldızlı otellerde yaşandığına dikkat çekilirken, 2010 yılında yüzde 50,70 seviyesinde seyreden ortalama doluluk oranının, 2011’de yüzde 63,10 olarak şekillendiği açıklandı.

Diğer yandan, 5 yıldızlı otellerde geçen yıl yüzde 55,90 olan doluluk oranın da bu yıl yüzde 55,90′ a ulaştığı belirtildi.

Yunanistan’da, otellerin yoğunlukla bulunduğu başkent Atina merkezinde yaz ayları süresince çok sayıda gösteri düzenlenmişti.

Söz konusu gösterilerin büyük bölümünde eylemciler ile polis arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Molotofkokteyllerinin de adeta ”yağmur” gibi yağdığı gösterilerde, kent merkezinin yanı sıra otellerde de ciddi maddi hasarlar meydana gelmişti.

Polisin göstericileri dağıtmak için kullandığı gözyaşartıcı gazın altında kalan başkent Atina’da, kendilerini ”Bıkkınlar” olarak tanımlayan binlerce insanın, akşamüstü saatlerinde, düzenli biçimde gerçekleştirdikleri eylemler ise haftalar boyu ana meydan olan Sindagma’nın ulaşıma kapanmasına yol açmıştı.

Basın-yayın organlarının değerlendirmesine göre, ”tüm bu olaylar sonrasında dayanıklılığı bir kez daha teyit edilen” turizm, Yunanistan ekonomisinde yüzde 18 oranında bir paya sahip bulunuyor.

Bu sektörün istihdamdaki oranı da yüzde 18 seviyesinde bulunuyor.

Ülkeye gelen turistlerin çoğunluğunu ise Avrupalılar oluşturuyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen