Cum. Mar 29th, 2024

Yılın 8 aylık döneminde kartlı ödeme sistemleri ile yapılan harcamaların yüzde 13’ünü akaryakıt harcamaları oluşturdu.


Yapı Kredi Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, yılın 8 aylık döneminde kartlı ödeme sistemleri ile yapılan harcamaların yüzde 13’ünü akaryakıt harcamalarının oluşturduğunu belirterek, ”Kredi kartı ile akaryakıt sektöründe yaklaşık 162 milyon adet işlem neticesinde 22 milyar lira tutarında harcama gerçekleştirildi” dedi.

Yapı Kredi, Opet işbirliği ile tüketicilerin kullanımına sunulan, akaryakıt ve otogaz alımlarında kullanıcılara yüzde 5’e varan oranlarda ekstra puan kazandıracak Opet Worldcard’ın tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Nazan Somer, Opet ile yaptıkları işbirliğinin tüketiciler açısından ciddi faydalar yaratmasını beklediklerini kaydetti.

Kredi kartı kullanımında en çok payı olan sektörlerden birinin akaryakıt olduğunun altını çizen Somer, Türkiye‘de 2011 yılının 8 aylık döneminde kartlı ödeme sistemleri ile yapılan harcamaların yüzde 13’ünü akaryakıt harcamalarının oluşturduğunu, kredi kartı ile akaryakıt sektöründe yaklaşık 162 milyon adet işlem neticesinde 22 milyar lira tutarında harcama gerçekleştirildiğini bildirdi.

Opet Worldcard ile akaryakıt harcamalarında önemli faydalar sağlayacak çalışmalar yaptıklarını bildiren Somer, şunları ifade etti:

”Her zaman müşterilerimizin sesine kulak veriyoruz. Herkesin bütçesinde çok önemli bir yer tutan, zaruri ihtiyaçlar kategorisinde yer alan akaryakıt harcamaları konusunda da yine onların beklenti ve ihtiyaçlarını dinleyerek Opet Worldcard’ı geliştirdik. Bu karta sahip olanlar akaryakıt alımlarında ekstra puan kazanmanın yanı sıra World’ün 200 bini aşkın üye işyerindeki kampanyalarından faydalanma, taksit, puan ve nakit çekim gibi tüm ayrıcalıklara da sahip olacaklar.”

Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca da iki markanın işbirliği ile sektörde yeni bir sayfa açtıklarını, Opet olarak ürün hizmet kalitesini artırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Opet Worldcard’ın, Opet istasyonlarından yapılan akaryakıt ve otogaz alışverişlerinde yüzde 5’e varan puan kazandırdığını belirten Ağca, ”Harcama oranlarına bağlı olarak yapılacak akaryakıt veya otogaz alımlarında aylık 1.000 liraya yüzde 3, 1.000 lira üzerine yüzde 5 puan kazandıran Opet Worldcard’ın sektöre farklı bir dinamik getireceğini söyleyebilirim” dedi.

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’ne göre 5 yıldır akaryakıt sektörünün müşteri memnuniyeti en yüksek şirketi olduklarını, Worldcard’ın ise Türkiye‘nin ”En Bonkör Kartı” olarak 20 yıldır kendi sektöründe hizmet verdiğini kaydeden Ağca, Opet olarak bugün yüzde 29’lara ulaşan pazar payıyla ay bazında sektörlerinde ikinci konumda olduklarını kaydetti.

Yapı Kredi World ile farklı açılımlar getirmeye devam ettiklerini dile getiren Ağca, ”Opet Worldcard projesiyle bundan sonra müşterilerimize daha ciddi fayda sağlayacağız” ifadesini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen