Cum. Mar 29th, 2024

CHP Genel Başakanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dün akşam sürpriz bir buluşmaya imza attı.


Dün akşam saatlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel‘i gizlice ziyeret etti.

Beyaz TV kameralarını karşısında gören CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ziyaretin içeriği ile ilgili ilk soruya "Nezaket ziyareti" diyerek cevap verdi. Ancak saatler sonra yapılan açıklamada ziyaretin amacı ”Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlarından Bülent Ecevit’in 5 Kasım günü yapılacak anma törenine önceki Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel‘i ziyaret ederek davet etti. Demirel, Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek daveti kabul etti” ifadesiyle açıklandı.

Açıklamanın alışılmadık bir şekilde gece yarısı yapılması ve ‘nezaket ziyareti’nin ‘davet ziyareti’ olarak değiştirilmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Sır ziyarete ilişkin dikkat çeken diğer bir nokta ise CHP Lideri’nin makam aracındaki plaka değişikliği oldu. 06 CHP 01 olarak bilinen makam aracının plakası bu sefer 06 AU 3255 olarak değiştirilmişti.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel‘in Güniz Sokak’taki evinde gerçekleşen bu gizli ve esrarengiz görüşmeyle ilgili akıllara gelen bir diğer soru ise, "Amaç Mehmet Haberal‘ı kurtarmak mı?" oldu. Bilindiği üzere Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Mehmet Haberal, Demirel’in isteği ile CHP listelerine girmiş ve Zonguldak‘tan milletvekili seçilmişti. Kılıçdaroğlu, Haberal’ın serbest kalması için yemin krizi bile çıkarmış ancak daha sonra geri adım atmıştı.

İddaya göre bu sır ziyarette Haberal’ın kurtarılması için neler yapılabileceği konuşuldu.

Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki evinde gerçekleştirilen bu gizli ziyaret, plaka değişikliğinden ‘Haberal’ iddasına kadar bir çok konuda kafalarda soru işareti bıraktı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen