Çar. Nis 24th, 2024

Antalya ve ilçelerinde yoğun yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.


Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, meteoroloji tahminlerine göre il genelinde yarın etkili olması beklenen şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle 19 ilçeden 18’inde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 1 gün zorunlu ara verildiğini açıkladı.

Muratpaşa İlçesi’nde taşımalı eğitim uygulanmadığını diğer ilçelerde taşımalı eğitim veren okulların 10 Ekim Pazartesi günü tatil edildiğini kaydeden Müdür Gülay, 11 Ekim Salı günü için ilçe kaymakamlarının hava durumuna göre kendi kararlarını vereceğini söyledi.

ANTALYA’DA BÜTÜN OKULLAR TATİL
Antalya’da yarın etkili olması beklenen şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle, taşımalı eğitim veren ilköğretim okullarını 1 gün süreyle tatil eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü, akşam saatlerinde de bütün okulları bir gün süreyle tatil etti. Tatil kapsamını taşımalı eğitimden bütün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını kapsayacak şekilde genişleten Milli Eğitim Müdürlüğü, fırtınanın saatteki hızının 70 kilometrenin üzerinde olmasının beklendiğine dikkat çekti. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, il genelinde bütün okulların bir gün süreyle tatil olduğunu, salı günü için ayrı bir değerlendirme yapılacağını kaydetti.

ANTALYA’DA YAĞMUR YAŞAMI FELÇ ETTİ

Antalya’da gün boyu yağan yağmur nedeniyle özellikle Fener Mahallesi ve Aksu bölgesinde çok sayıda su baskını oldu. Bir çok sürücünün araçlarında mahsur kalmasına neden olan yağmurda 50 dolayında ev ve işyerini su bastı. Geçen ay hizmete açılan Terracity Alışveriş Merkezi’nin zemin katındaki bazı mağazalar da su içinde kaldı.

Yağış Antalya’da özellikle akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Fener Mahallesi’nde bulunan Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerinin de mahsur kalarak itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı su baskınlarında yaklaşık 50 ev ve iş yerini su bastı. İtfaiyeye gelen su baskını ihbarlarının ardı arkası kesilmezken, ekipler kurtarma çalışmalarını güçlükle tamamlayabildi. Baskınlar nedeniyle Antalya’ya gezi için gelen turistler de zor anlar yaşadı. Bir grup turistin otobüsten inerek kaldıkları otele ulaşabilmek için suların içinden geçmek isterken zorlandıkları görüldü.
Antalya’da geçen ay hizmete açılan en büyük alışveriş merkezi Terracity AVM’nin zemin katındaki bazı mağazalar da su içinde kaldı.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ
Antalya Havalimanı Mülki Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz yaptığı açıklamada hava muhalefeti nedeniyle pilotların istekleri doğrultusunda Antalya Havalimanı’nda bir çok uçuşun iptal edildiğini açıkladı. Aynı zamanda Antalya Havalimanı’na inecek olan uçakların da bölgedeki diğer havalimanlarına yönlendirildiğini belirten Yavuz, " ’CB’ olarak adlandırılan ve içeriğinde ciddi buzlanmalara neden olan bulut türünün yoğun olması nedeniyle birçok uçuş iptal edildi" dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen