Cum. Mar 29th, 2024

Spor Toto Süper Lig’de 9. haftanın zorlu maçında Gaziantepspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Halil Altıntop’un 90+3’te attığı golle Trabzonspor zorlu mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.


Foto galeri için tıklayın

Spor Toto Süper Lig 9. hafta mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda ligin dişli ekiplerinden Gaziantepspor’a konuk oldu.

Kamil Ocak Stadı’nda oynanan ve iki takımın da birden fazla gol pozisyonundan yararlanamadığı mücadele Trabzonspor galibiyete 90+3’te Halil Altıntop’un golüyle ulaştı.

Mücadelede Gaziantepspor’un iki topu direkten oyun alanına dönerken, Trabzonspor Burak Yılmaz’ın yokluğunda galibiyeti getiren ismi Halil Altıntop oldu.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 16 puana yükselirken Gaziantepspor ise 8 puanda kaldı.

TRİBÜNLER DOLDU
Gaziantep Kamil Ocak Stadı‘nda oynanan ve hasılatı Van’daki depremzedelere bağışlanacak karşılaşmaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Soğuk olmayan bir havada ve futbol oynamaya elverişli bir sahada oynanan karşılaşmayı 13 bin Gaziantepsporlu taraftarın yanı sıra 800 kadar da Trabzonspor taraftarı izledi.

TRABZONSPOR BURAK’SIZ ÇIKTI

Trabzonspor’un, hastalanan golcü futbolcusu Burak’tan yoksun çıktığı karşılaşmaya Gaziantepspor ise tam kadro çıktı. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı karşılaşmada 170 basın mensubu görev yaptı.

TEMPOLU BAŞLANGIÇ
Büyük bir tempoyla başlayan mücadelenin ilk yarısında iki takım da bir çok gol pozisyonundan yararlanamadı. Karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında karşılıklı birer gol pozisyonu yakalayan iki takımın mücadelesinde tempo eksik olmadı.

Trabzonspor takımı golcü yıldız Burak Yılmaz’ın yokluğunda Halil ve Pawel Brozek’le gol yollarında etkili olmaya çalışsa da ilk yarıda başarılı olamadı. Ceza sahası çevresinde beklediği pozisyonları yakalayamayan Pawel Brozek kendisinden beklenen skoru değiştirecek çıkışı yapamadı.

Gaziantepspor takımı ise Popov, Sosa, Olcan ve Muhammet Demir’le bordo mavili takımın kalesinde net gol pozisyonları yakaladığı ilk yarıda golü bulamadı. Savunma kurgusunda ilk yarıda neredeyse hatasıza yakın oynayan Dany – Emre Güngör ikilisi Trabzonspor hücumcularına göz açtırmadı.

MUHAMMET’İN MÜTHİŞ ŞUTU VE İLK DİREK

Tempolu devam eden ilk yarının 24. dakikasında Trabzonspor kalesinde yaşanan tehlikeli pozisyonda şanslı olan taraf bordo mavili takımdı.

Ceza sahası dışında topu önüne alan son haftaların golcü ismi Muhammet Demir’in kaleye yaklaşık 20 metreden kaleye gönderdiği sert şutta top kaleci Tolga’yı geçerek üst direkten oyun alanına döndü. Gaziantepspor bu pozisyonla birlikte özellikle Olcan ve Muhammet’le kazandığı gol pozisyonlarını ilk yarıda değerlendiremedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında gol olmayınca ilk 45 dakika 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

TEKNİK HAMLELER VE İKİNCİ DİREK

İkinci yarıya daha az risk alarak başlayan iki takım da topa daha fazla sahip olarak hücuma çıkmayı tercih etti. Tempolu ilk yarınını ardından ikinci yarının ilk 20 dakikası Gaziantepspor ve Trabzonspor takımlarının birbirini tartma süreci ile geçildi.

İlk oyuncu değişikliğini 53. dakikada yapan Gaziantepspor takımı yaparken bu dakikada oyuna Orhan Gülle’nin yerine Elyasa girdi. Bu değişikliğin ardından Trabzonspor takımı rakip yarı sahada daha fazla pozisyon bulmaya başladı.

Trabzonspor takımında ise ilk oyuncu değişikliği 64. dakikada Alanzinho’nun oyuna girip maç boyunca etkisiz görünen Pawel Brozek’in oyundan çıkması ile gerçekleşti.

Mücadelenin ikinci yarısındaki en tehlikeli atağı geliştiren taraf Gaziantepspor oldu. İlk yarıda bir topu direkten dönen kırmızı-beyazlı takımda bu kez Olcan’ın kafa şutu direkte patladı.

Dany’nin 68. dakikada sol kanattan yaptığı ortayı arka direkte iyi takip eden Olcan Adın, sert bir kafa vuruşuyla topu kaleye gönderdi. Topa hamle yapan Tolga’nın mücadelesiyle top direğe çarparak oyun alanına döndü.

ALTIN ADAM HALİL ALTINTOP!

Karşılaşmada 90+3. dakikaya gelindiğinde ise eşitliği bozan isim takımın eleştirilen golcüsü Halil Altıntop oldu. Deneyimli golcü bordo mavili takımın galibiyet ümitlerinin bittiği bir anda sahneye çıkarak skoru değiştirmeyi başardı.

G.Antepspor’un orta alanda kaybettiği top ile atağa kalkan Trabzonspor’da Halil topu Adrian’a taşıdı. Adrian bekletmeden tekrar Halil’in önüne bıraktı milli oyuncunun net vuruşu ile konuk ekip 1-0 öne geçti. Golün ardından ise hakem Özgür Yankaya maçın bitiren son düdüğünü çaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

93′ Ve hakem karşılaşmayı bitirdi. Trabzonspor 90+3’te Halil Altıntop’la bulduğu gol sayesinde karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.
93′ G.Antepspor’un orta alanda kaybettiği top ile atağa kalkan Trabzonspor’da Halil topu Adrian’a taşıdı. Adrian bekletmeden tekrar Halil’in önüne bıraktı milli oyuncunun net vuruşu ile konuk ekip 1-0 öne geçti.
93′ Ve gooolllll… Gaziantepspor:0 Trabzonspor:1
90′ Karşılaşmaya en az 3 dakikalık oynanmamaış süre eklendi.
90′ Henrique yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.
89′ Gaziantepspor’da oyuncu değişikliği. Muhammet Demir oyundan çıkarken yerine giren isim Murat Ceylan.
88′ Alanzinho orta sahada yerde kaldı. Karar faul.
87′ Gaziantepspor’da Murat Ceylan oyuna girme hazırlığında.
86′ Alanzinho şık hareketlerden sonra ceza sahası içindeki arkadaşına pasını iletti. Savunma tehlikeyi önlerken yan hakemden ofsayt kararı geldi.
83′ Cenk Tosun’un oyuna girmesi ile G.Antepspor iki forvet oyuncusu ile sahada yer alıyor.
83′ Ismael Sosa Trabzonspor ceza alanına sağ kanattan çok iyi sızdı. Arjantinlinin pasında Muhammet Demir topa vurmak istedi ancak Giray’ın pozisyonunu bozması nedeniyle kötü bir şut çıkardı ve net bir gol kaçmış oldu.
81′ Trabzonspor’da Colman’ın ceza sahası içene doğru kullandığı serbest vuruşu Emre karşıladı.
80′ Gaziantep‘te oyuncu değişikliği. Olcan oyundan çıkarken yerine giren isim Cenk
79′ Popov’un korner direğine yakın bir noktadan yatığı ortayı Trabzonspor savunması karşıladı.
78′ Trabzonspor’da oyuncu değişikliği, Adrian yerini Henrique’ya bıraktı.
75′ Adrian’ın kullandığı frikik Giray’ın kafa vuruşundan sonra auta çıktı.
74′ Adrain Gaziantepspor yarı sahasında yerde kaldı. Trabzonspor tehlikeli bir noktadan frikik kullanıcak.
73′ Alanzinho topla birlikte ceza sahasına girdi. Kritik müdahele savunmadan geldi. Trabzonspor adına önemli bir pozisyondu.
72′ Gaziantepspor ikinci yarıda Olcay’ın olduğu kanadı sıkça kullanıyor.
71′ Ceza sahası dışından şansını deneyen isim bu kez de Alanzinho oldu. Alanzinho’nun şutu üstten auta çıktı.
70′ Popov ceza sahası dışından şansını denedi. Sert şutu kaleci Tolga’da kaldı.
68′ Dany’nin sol kanattan yaptığı ortaya arka direkte Olcan çok iyi bir kafa vuruşu çıkardı. Top önce Tolga ardından da direkten oyun alanına döndü. Mutlak bir gol kaçtı Gaziantepspor adına kaçtı.
67′ Oyuna sonradan giren Elyasa sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. Kafa vuruşu yapan Sosa’nın topuna kaleci Tolga müdahale etti. Karar korner.
66′ Sosa yaptığı harekt sonrası sarı kart gören isim oldu.
64′ Trabzonspor’da oyuncu değişikliği, Pawel Brozek yerini Alanzinho’ya bıraktı.
63′ Serkan Balci ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak top farklı şekilde auta çıktı.
62′ Sosa pasını son çizgiden ceza sahası içine giren Popov’a verdi. Popov’un şutu yan ağlarda kaldı.
61′ Bu sefer de Muhammet yerde kaldı. Gaziantepspor orta sahada serbest vuruş kazandı.
60′ Muhammet’in yaptığı hareket sonrası Giray yerde kaldı. Karar faul.
58′ Gazintepspor Trabzonspor yarı alanında atak geliştirmeye çalışırken Dany’nin pas attığı noktada hiçbir Gaziantepsporlu futbolcu yoktu.
57′ Ivan topla çok oynayınca topu kaptıran isim oldu.
55′ Olcan’ın kullandığı serbest vuruş ceza sahası içinde sektikten sonra kaleci Tolga’da kaldı.
55′ Gaziantepspor serbest vuruş kazandı.
53′ Gaziantepspor’da oyuncu değişikliği Orhan karşılaşmadan cıkan isim olurken yerine Elyasa girdi.
52′ Aykut’un orta sahadan verdiği pasla topla buluşan Sekan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Karcemarskas mutlak golü önledi.
51′ Popov sağ kanttan arkadaşını kaçırmak istedi ancak pası hızlı. Aut.
50′ Gaziantepspor yarı sahasında ayağa paslarla ceza sahası önüne kadar gelen Trabzonspor’da Serkan sağ çaprazdan ceza sahasına ortaladı. Top savunmadan geri döndü.
49′ Trabzonspor etkili geliyor.
48′ Adrian kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Karşılaşma devam ediyor.
47′ Trabzonspor etkili geldi. Colman’ın pasında ceza sahasında topla buluşan Serkan bekletmeden vurdu. Top az farkla auta çıktı.
45′ İkinci yarı başladı. İlk atak şansı Trabzonspor’un.

46′ Ve ilk yarının son düdüğü geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
45′ Serkan Balci Binya ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı ve kısa süreli bir sakatlık yaşadı. Ancak ciddi bir şeyi yok.
45′ Olcan Adın sol çizgiye kadar indi yaptığı ortada top Tolga Zengin’de kaldı.
45′ Adrian süratle sol kanattan ceza alanına girdi ancak Popov çok yerinde bir müdahale ile pozisyonu uzaklaştırmayı başardı.
44′ Ivan de Souza topsuz alanda bir sakatlık yaşıyor.
42′ Cech’in sol çizgiden ceza alanına çıkardığı uzun pasta topla buluşan Adrian direk kaleyi düşündü ancak top az farkla auta çıktı.
41′ Serdar Kurtuluş’un sağ kanattan verdiği ara pası Ismael Sosa için süratli olunca Arjantinli oyuncu yetişemedi ve kale vuruşu Trabzonspor’un oldu.
40′ Colman’ın şutu barajdan döndü. Devam eden atak Trabzonspor’a bir köşe vuruşu kazandırdı. Köşe vuruşundan ise skoru değiştirecek tehlikeli bir atak gelmedi.
39′ Trabzonspor rakip ceza alanının sol çaprazından bir serbest vuruş kullanacak.
38′ Sol kanatta topla buluşan Halil Altıntop Emre’nin müdahalesi ile yerde kaldı. Halil ciddi bir sakatlık yaşarken Emre de sarı kart ile cezalandırıldı.
36′ Top yaklaşık 2 dakikadır G.Antepspor sağ kanadında korner noktasına yakın bir bölgede kilitlenip kaldı.
35′ Celutska bu sefer sağ kanattan atağa katıldı. Ceza alanına kestiği topu savunma uzaklaştırdı.
34′ Olcan Adın sol kanattan mükemmel taşıdı topu ortaya Serdar’a doğru gelen pasta oyuncu topa hareketlenmekte gecikince önemli bir pozisyon başlamadan sona erdi.
33′ Halil Altıntop yine ceza alanının solundan çalımlarla içeriye girdi. Orta yapmak yerine kaleyi düşününce top auta çıktı.
32′ Pawel Brozek yerde kaldı. Faulü yapan isim Serdar Kurtuluş’tu.
31′ Muhammet’i indiren Giray, sarı kart ile cezalandırıldı.
30′ Giray Kaçar’ın uzun pasında Pawel Brozek ve Emre Güngör sol köşe gönderine yakın bir yere doğru giden topa hareketlendi ancak başarılı olan Emre oldu ve taç atışını takımına kazandırdı.
28′ Halil Altıntop ve Adrian ile yüklenen Trabzonspor, G.Antepspor savunmasını geçmeyi başaramadı.
27′ Adrian Antep sol kanadından içeriye doğru ortaladı ancak top kornere çıktı. Kullanılan kornerde Adrian tekrar pozisyon yarattı fakat Karcemarskas başarılıydı kalesinde.
26′ Ismael Sosa Trabzonspor sağ kanadında Cech’ten muhteşem sıyrıldı ancak Cech Sosa’yı faul ile durdurdu. Kullanılan serbest vuruşu Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.
25′ Muhammet Demir ceza alanı dışından muhteşem bir şut çıkardı ancak top direkten tekrar oyun alanına döndü. Enfes bir şuttu.
24′ Trabzonspor sağ gönderden bir korner kullandı. Celutska’nın bomboş pozisyonda yaptığı kafa vuruşu adeta üst direği yalayarak dışarıya çıktı. Trabzonspor gol çok yaklaşmıştı.
22′ G.Antepspor inanılmaz bir gol kaçırdı. Trabzonspor ceza alanı sağ kanadında inanılmaz bir boşluk yakaladı Ismael Sosa. İçeriye çıkardığı topa son anda Tolga Zengin dokundu mutlak bir golü çıkardı. Muhammet Demir arka direkte bomboştu.
20′ Colman’ın ceza alanına girmeden verdiği pasta topu kontrol etmek isteyen Pawel Brozek ayağından sektirince top Karcemarskas’a kadar gitti.
19′ Karcemarskas kendisine gelen geri pasta Pawel Brozek’in presi ile karşılaşınca topu taca gönderdi.
18′ Trabzonspor önce soldan Celutska’nın ortası ile gol kovaladı dönen topu Colman içeriye doldurdu. Serkan Balci’nın ortası savunmadan uzaklaştırıldı.
17′ G.Antepspor Trabzonspor sol kanadından atak geliştirmek istedi ancak atılan top Popov için çok hızlıydı yetişemedi.
16′ Serkan Balci yine sağ kanattan topu ceza alanına gönderdi ancak top Karcemarskas’ın kucağında kaldı.
15′ Olcan Adın ve Ivan de Souza pasları ile Trabzonspor ceza alanına girdi ancak son pasta Olcan Adın ofsayta yakalandı.
14′ G.Antepspor topu uzaklaştırmakta zorlandı. Serkan Balci’nın ortasında Karcemarskas çok iyi yükseldi ve topun sahibi oldu.
13′ Adrian’ın tek topu ile Pawel Brozek pozisyona girmek üzereydi ancak pozisyon ofsayt.
12′ Trabzonspor savunmanın arkasına atılan uzun toplar ile tehlike arıyor bu dakika kadar.
11′ Karşılaşmanın ilk dakikalarındaki baskılı oyun yerini daha dengeli bir futbola bıraktı.
10′ Ceza alanında topa yükselen Adrian topa kasti olarak elle dokunduğu gerekçesi ile sarı kart ile cezalandırıldı.
9′ G.Antepspor ceza alanına seken topa Pawel Brozek hareketlendi ancak Serdar Kurtuluş son anda topu uzaklaştırdı ve önemli bir pozisyonu önledi.
8′ G.Antepspor kendi sahasından ayağa paslar ile çıkmaya çalışırken Trabzonspor yoğun bir pres uyguluyor.
7′ Pawel Brozek’in Gaziantepspor ceza alanının sol tarafından verdiği ara pası süratli olunca Halil Altıntop topa yetişemedi ve kale vuruşu Gaziantepspor’un.
6′ Binya’nın uzun pasını Trabzonspor sağ kanadında kontrol edemedi Ismael Sosa ve top auta çıktı.
5′ Serkan kısa süreli bir sakatlık yaşadı ve tedavisine oyun alanı dışında devam ediliyor.
4′ Gaziantep yarı sahasında Serkan yerde kaldı ve karşılaşmanın ilk faulünü Trabzonspor kazandı.
3′ Maç inanılmaz hızlı başladı.
2′ Trabzonspor da Gaziantepspor’un bu atağına hemen karşılık verdi. Kendisine atılan topu tek şut ile kaleye göndermek isteyen Pawel Brozek’un şutu auta çıktı.
1′ Gaziantepspor süratli başladı. Muhammet Demir’in ceza alanı içerisindeki rövaşatasını kaleci Tolga Zengin güçlükle kornere çelebildi.
1′ Karşılaşmaya Gaziantepspor başladı.

Milli marşımız.

Her iki takımda sahaya çıktı.

İLK 11’LER

GAZİANTEPSPOR
Karcemarskas
Serdar
Emre
Dany
Ivan
Sosa
Popov
Orhan
Binya
Olcan
Muhammet

TRABZONSPOR
Tolga
Celustka
Giray
Glowacki
Cech
Serkan
Aykut
Colman
Adrian
Halil
Brozek

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen