Per. Nis 18th, 2024

Filenin Sultanları’na olimpiyat vizesi çıkmadı. FIVB şaşırtıcı bir karar alarak Wild Card’ı Millilerimizin Avrupa Şampiyonası’nda iki kez yendiği İtalya’ya verdi. Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık, “Biz elimizden geleni yaptık. Tamamen lobi meselesi” dedi


Avrupa üçüncüsü olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın, olimpiyat vizesi veren Dünya Kupası’na katılmak için almayı ümit ettiği “wild card”, Türkiye’nin şampiyonada iki kez yendiği İtalya’ya ile Arjantin’e gitti.
Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, kupaya katılmak için Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği nezdinde girişimlerde bulundu ancak FIVB şaşırtıcı bir karara imza atarak kupada İtalya’yı görmeyi tercih etti.
Karabıyık, üzgün olduğunu belirterek, “Tamamen bir lobi meselesi. Biz elimizden geleni yaptık ancak olmadı”diye konuştu. Dünya Kupası’ndan alınan puanların olimpiyatların kıta elemeleri için puan verdiğini kaydeden Karabıyık, “Kupada alınacak dereceden çok puanlar önemliydi. Şimdi kupaya giden takımlar, kıta elemeleri için oradan puan taşıyacaklar, ancak biz puan alamayacağız” dedi.

Ümitler tükenmedi
Olimpiyatlara gidebilmek için 3 şanstan birinin harcandığını kaydeden Karabıyık,”Birincisi Avrupa şampiyonluğuydu. Bunu alamadık. İkincisi gelecek yıl İstanbul’da yapılacak elemeler ve üçüncüsü ise kıta elemeleri. İstanbul’daki elemelerde 1. olmamız gerekiyor. O da olmazsa kıta elemelerine gidebilmek için ülke puanımız, 8 takım arasına girmeye yetmeli. Artık elimizdeki diğer şansları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız” yorumunu da yaptı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen