Çar. Nis 24th, 2024

Küresel yatırımcılar ABD Başkanı Obama’nın yıllık 1 milyon doların üzerinde geliri olanların vergilerinin artırılmasına büyük destek veriyor


ABD Başkanı Barack Obama‘nın bütçe açığını azaltmak üzere yıllık 1 milyon dolar üzerinde geliri olanların vergilerinin artırılması kararı küresel yatırımcıların büyük desteğini alıyor.

Bloomberg’in küresel anketine katılanların yüzde 32 ila 63’lük bölümü Buffett kuralı olarak tanımlanan vergi artışlarını onaylıyor. Ünlü yatırımcı Warren Buffett, zenginlerin daha fazla vergi ödemesi gerektiği önerisini dile getirerek, kendisinin sekreterinden daha az vergi ödemesinin yanlış olduğunu savunmuştu.

Obama 19 Eylül‘deki konuşmasında zenginlerin en azından orta sınıf kadar vergi ödemesinin “doğru bir davranış” olduğunu belirtti. Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ise bu sebeple ABD başkanını “sınıf savaşı” yaratmakla suçlayarak, vergi artırımlarının istihdam yaratılmasını engelleyeceğini, Buffett’in durumunun ise farklı olduğunu söyledi.

Siyaset ayağından gelen muhalif seslere rağmen, zenginlerin vergilerinin artırılması küresel yatırımcılar tarafından destekleniyor. Bloomberg’ün anket katılımcılarından Almanya‘daki Henry Littig Global Investmenst AG’nin CEO’su Henry Littig, yüksek verilerin sosyal rahatsızlıkları erteleyeceğini ve ülke içinde genel birliğin oluşmasına yardımcı olacağına dikkat çekti.

Diğer yandan Amerikan yatırımcıların desteğinin ise daha az olduğu görüldü. ABD’li yatırımcıların yarısından fazla zenginlerin daha fazla vergilendirilmesine karşı çıkarken, açık destek verenlerin sayısı yüzde 10’da kalıyor.

Teksas’taki Samco Capital Markets’ın yönetici direktörlerinden Jay Wright, ABD’nin vergi oranı problemi olmadığını belirterek, sorunun harcama ve yardımlardan kaynaklandığını söyledi. Wright, “eğer bu sorun çözülmezse, Yunanistan‘a benzeriz” ifadelerini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen