Cum. Mar 29th, 2024

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye çalışan Nurlan Alişerov, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Ala-Too meydanında ağzıyla adam taşıdı ve otobüs çekti.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Bu gösterileri Cumhurbaşkan Almazbek Atambayev’in 1 Aralık‘ta yapılacak olan yemin törenine adadığını belirten Alişerov, tek böbrekli olmasına rağmen yapabileceklerini gösterdi.

İlk başta dişleriyle çivileri tahtadan çıkaran Alişerov, daha sonra 50 tane ceviz parçaladı. Alişerov, bu gösterilerin ardından 50 kilo ağırlığındaki bir adamı demir sandalyeye oturtarak dişleriyle 50 metre uzaklığa taşıdı. Alişerov’un yaptığı gösterilerin içinde en fazla güç gerektiren de 12 ton ağırlığındaki otobüs oldu. İzleyicilerin alkış ve desteğini arkasına alan Alişerov, otobüsü dişleriyle 33 metre taşımayı başardı.

Gösteri sonunda yaptığı basın açıklamasında 32 dişinden 31’inin sağlıklı olduğunu, Mayıs ayından beri gerçekleştirdiği rekor denemeleri sırasında dişlerinin hiç bir zarar görmediğini açıklayan Alişerov, gücünü Allah’ın verdiğini ve küçük yaşından itibaren Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girme isteğinin olduğunu, bu isteğini gerçekleştirmek için de çaba göstermeye devam ettiğini vurguladı. Alişerov, "Guinness kitabına giren rekortmen, arabayı 6 metreye çekebilmişti, ben de bugün otobüsü 33 metreye kadar

çektim, ümit ediyorum ki rekorlar kitabına gireceğim. Bunun dışında eğer fırsat olursa bir uçağı da çekmeye çalışırım" ifadelerini kullandı.

Nurlan Alişerov’a destek çıkan Geliştirme ve İşbirliği Vakfı müdürü Maksat Çakiyev, dünyada böyle rekor gösterileri yapanların çok olduğunu ancak bunlar arasında Alişerov gibi tek böbreği olmayanların çok bulunmadığını belirterek bu açıdan Nurlan’ın Dünya rekorları kitabına girme şansının olduğunu açıkladı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen