Per. Nis 25th, 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi’nde tutuklu vekiller Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ı ziyaret etti.


Silivri’de tutuklu vekilleri ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bir toplama kampının bahçesindeyiz. İktidara muhalif olmanın bedeli bu toplama kampında olmaktır" dedi. Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal‘ın AİHM’e bazı sahte belgelerin gönderilmesinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

"Vicdanıyla hareket etmeyen bir yargıç, yargıç olabilir mi? ‘Ben bildiğimi okurum’ mantığıyla yola çıkarsanız adalet dağıtamazsınız. 21. yüzyılır Türkiye‘sinde bir toplama kampının bahçesindeyiz. Burada birden fazla üniversiteye ders verecek kapasitede insanlar var, gazeteciler var, bilim insanları var, araştırmacılar var, yazarlar var. Bunların tek bir ortak paydası iktidara muhalif olmak. İktidara muhalif olmanın bedeli Silivri’de toplama kampında olmaktır. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Bu Türkiye‘ye yakışmıyor. Bu süreç AB ilerleme raporlarına giriyorsa, Meclis Başkanı şikayet ediyorsa, iktidarın bazı bakanları şikayet ediyorsa sormak lazım. Bu süreci neden bitiremiyorsunuz? Muhalefet şimdi de mi size karşı? Bu demokrasi ayıbından Türkiye‘nin kurtulması lazım.

Balbay ve Haberal bir an önce özgürlüklerine kavuşmak istiyor. Görev yapmak istediklerini, demokrasi ve özgürlüğün ne olmak istediğini anlatmak istediklerini söylediler. Haberal neden tutuklu olduğunu bilmiyor. Haberal, AİHM’e bazı sahte belgelerin gönderilmesinden şikayetçi. Türkiye Cumhuriyeti’ne bir mahkemeye sahte belge göndermek yakışmaz."

NEYİMİZİ ARAYACAKLAR?

Kılıçdaroğlu arama yapılıp yapılmadığına ilişkin olarak, "Neyimizi arayacaklar, üstümüzde bir kalem var. Gerçi kalem en büyük suç" diye konuştu.

BAYRAMLAŞTIĞI TAKSİCİDEN KILIÇDAROĞLU’NA SİTEM!

Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi esnafı ile bayramlaşIırken bir taksici ile ilginç "oy kullanmama" diyaloğu yaşadı. Taksici, Kılıçdaroğlu’na ”Size sahip çıktık ama gücümüz yetmedi. Siz oyunuzu kullanmadınız ama ben çoluk çocuğumu yataktan kaldırdım başkanım” dedi.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal‘ı ziyaret etmek üzere Ankara‘dan İstanbul‘a gelen Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte bayramlaştığı esnafla sohbet eden ve ikram edilen çayı içen Kılıçdaroğlu, taksicilere ”Korsan taksi işi çözüldü mü?” sorusunu yöneltti.

Bir taksicinin ”Çözülmesi bir yana çığ gibi büyüyor. Bu konuda söyleyeceğim çok şey var ama konuşamıyorum” şeklindeki sözleri üzerine Kılıçdaroğlu , ”Aman… Bir de seni Silivri’de ziyaret etmeyelim” şeklinde espri yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’nde bir taksici arasında ilginç bir ‘oy kullanmama’ diyaloğu yaşandı. Taksicilerden destek isteyen Kılıçdaroğlu, beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Taksiciler Kooparatifi Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Karataş, ”Bize sahip çıkın Genel Başkanım yandık” şeklinde sözlerine Kılıçdaroğlu, ”Biz size sahip çıkalım siz de bize sahip çıkın” dedi. Taksici bunun üzerine ”Sahip çıktık ama gücümüz yetmedi. Siz oyunuzu kullanmadınız ama ben çoluk çocuğumu yataktan kaldırdım başkanım” diye konuştu.

Buna karşılık Kılıçdaroğlu ise, oy kullanmadığı seçimin referandum olduğunu söyleyerek bu sözü alkışladı. Kılıçdaroğlu, "Güzel güzel." diyerek konuyu kapattı. Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, bayramlaşmanın ardından Silivri Cezaevi’ne hareket etti.

AJANSLAR

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen