Per. Nis 18th, 2024

Başbakan Erdoğan’ın yarın bedelli askerlik ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.


Bedelli askerlikte gözler, çalışmanın bu hafta biteceğini açıklayan Başbakan Recep Erdoğan’a çevrildi. İlk çalışmada yaş sınırını 30 olarak belirleyen Ak Parti, yaşın daha da aşağıya çekilmesini isteyen kesimlerin mesaj bombardımanına maruz kaldı. Mesajlarda, yoğun biçimde sınırın 27’ye çekilmesi istendi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş‘ın, bedelli askerlik konusundaki, "Başbakan salı günü grup toplantısında açıklayabilir" ifadesinin gözler yarınki Ak Parti grup toplantısına çevrildi. Bakanlara bile içeriksiz ön bölümün imzalatıldığı bedelli çalışmasında gizlilik hâlâ sürüyor. Çalışmanın bu hafta biteceğini dile getiren Erdoğan, taslağı yarınki grup toplantısında açıklarsa, yüzbinlerce kişinin merakla beklediği düzenlemenin kasım ayı bitmeden yasalaşabileceği belirtiliyor.

Ayrıntılarını Erdoğan’ın açıklayacağı düzenlemede kulislere yansıyan ilk bilgelere göre yaş sınırı 30, ücret ise TL olarak 25 bin liraydı. Ancak bu haberlerin ardından AK Parti yönetimi ve Genel Merkezi mesaj bombardımanına tutuldu. Bedellinin çıkmasını dört gözle bekleyen binlerce kişi AK Parti yönetiminden yaş sınırının düşürülmesini istedi. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin en çok talep ettiği yaş sınırının ise 27 olduğuf öğrenildi. Ak Parti‘ye alınacak paranın düşürülmesi talepleri de geldi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen