Per. Mar 28th, 2024

Euro, dolar karşısında düne göre yaklaşık yüzde 1 değer kaybetti.


Avrupa’daki borç krizinin, euro bölgesinin güçlü ülkelerine de yayılabileceği endişesi euroya zayıflatırken, piyasalara da satış getirdi. Euro, dolar karşısında son beş haftanın en düşüğüne gerilerken içeride de dolar, 1.80 TL’nin üzerinde seyrediyor.

Pazartesi günü İtalya ve İspanya’nın borçlanma faizlerinin artmasıyla dolar karşısında zayıflamaya başlayan euro, borç krizinin Fransa gibi çekirdek ülkeleri de etkileyebileceği endişesi ile bugün 1.3430’lu seviyeleri görerek son 5 haftanın en düşüğüne geriledi.

Euro, dolar karşısında düne göre yaklaşık yüzde 1 değer kaybetti.

Dış piyasalardaki ciddi bozulma ve Hazine ihalelerinde oluşan yüksek faiz nedeniyle kur tarafında içeride de değer kaybı yaşanıyor.

Dün gün içerisinde 1.80 TL seviyesini gören dolar, bugün de euro/dolar paritesine paralel olarak lira karşısındaki güçlü seyrini devam ettiriyor.

Kapalıçarşıda 1.8060 liradan satılan dolar böylece 10 Kasım’da açılışta gördüğü seviyeye yükseldi. Şu dakikalarda İstanbul serbest piyasada 1,8030 liradan alınan dolar 1.8060 liradan satılıyor. Euro ise düne göre yaklaşık yüzde 0.5’lik gerilemeyle 2.42 seviyesinde bulunuyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen