Çar. Nis 24th, 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz’dan tazminat kazandı…


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı bir açıklamada ”kişilik haklarını ihlal ettiği ve kendisine yönelik gerçeklerle bağdaşmayan ithamlarda bulunduğu” gerekçesiyle açtığı davada, eski Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’dan 2 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Gökçek’in avukatı Fatih Atalay ile Eryılmaz’ın avukatı Fuat Kaya katıldı.

Avukatların son beyanlarını alan Yargıç Nuray Gürkan, davayı kısmen kabul ederek, Eryılmaz’ın Gökçek’e 2 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmettiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Eryılmaz’ın, Radikal gazetesinde 17 Temmuz 2008’da yayınlanan açıklamasındaki ”Gökçek, kibrinin gölgesinde ODTÜ’yü yıkma budalalığına kalkışıyor”, ”Pişmiş aşa su katma uzmanı Gökçek’in hırsla ve hışımla, binbir afra tafrayla ODTÜ’ye yüklenmek istemesinin altında bir çapanoğlu yatmıyor mu?” sözleri ve ”belediyeyi kişisel ihtiraslarının paravanı olarak kullandığına” yönelik ifadelerine dikkat çekilmişti.

Bu sözlerle Eryılmaz’ın, ”Gökçek’in kişilik haklarını ihlal ettiği ve gerçeklerle bağdaşmayan ithamlarda bulunduğu” savunulan dilekçede, Eryılmaz’dan 5 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen