Çar. Nis 24th, 2024

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Mesud Barzani ile terörle mücadele konusunda yapılacak olan görüşme nedeniyle hükümete yüklenen Bahçeli, Van depremi sonrası ortaya atılan ırkçı söylemleri ‘soysuzluk’ olarak nitelemesine BDP’den gelen desteği de sert bir dille eleştirdi.


Bahçeli, "Barzani’nin teröre verdiği destek ortada dururken bu şahısla ne görüşülecektir? PKK’nın silah bırakması için hangi tavizlere kapı aralanacaktır?" dedi.

Bahçeli, depremin ardından yaptığı açıklamalar sonrası BDP‘den gelen desteği de "Bu görüşümüzü birileri beğensin diye söylemediğimizi herkes bilsin. Bir tarafta barış ve özgürlük diyen diğer tarafta katillerle aynı masada oturanlara tahammülümüz asla yoktur." diyerek eleştirdi.

MHP Lideri Bahçeli’nin yaptığı açıklamalar şöyle:

Anlaşıldığı kadarıyla bugüne kadar yaşadığımız felaketler hiç emsal teşkil etmemiş, gerekli dersler çıkarılmamıştır. Hep aynı bildik beyan ve tespitler, kuru gürültüler bu deprem sonrasında özellikle hükümet cenahından dile getirilmiştir. Başbakan’ın beyhude sızlanmaları ve günü kurtarmaya dayalı özeleştirileri gördüğümüz bazı hususlardır.

ŞİKAYET ETME HAKKI YOK

Başbakan Erdoğan’ın şikayet etme hakkı yoktur. Yapılan onca uyarıya, ödenen onca bedele karşın hala tedbirler alınmamışsa bunun hesabını kimden soracağız? Başbakan Erdoğan, muhtemel İstanbul depremine yönelmesiyle Kanal Projesiyle vakit kaybetmiştir. Bugün içinde bulunduğumuz ortam siyasi kaygıları bir kenara bırakmamızı gerekli kılmıştır. Başbakan Erdoğan ve hükümeti bir tercihin arefesindedir. Samimi olursa alkışlar ve hakkını teslim ederiz. Aksi halde savsaklamayla geçirdiği yılların hesabını sorarız. Van’daki kriz depremiyle ilgili koordinasyon bozuklukları, sevk ve idaredeki kusurlar oldukça göze batmıştır. Hükümetin önceden bunu planlayıp gerekli girişimleri yapmış olmasını beklemek en önemli hakkımızdır. Van’daki yardım dağıtımı ilkel görüntülüydü.

BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIRIZ

Bölücü zihniyetlerin bizi birbirimizden koparmak için ellerini ovuşturanların hevesleri Van gölünün enginliğinde maviliklere gömülmüştür. Ayrılık duvarları yerle bir edilmiştir. Biz bu ülkenin her insanına cenabı Allah’ın aziz bir emaneti olarak baktık. Farklılıklar üzerinden siyaset yapanlara aldanmadık. Bin yıllık kardeşlik hukukuna sözde değil, inanarak destek verdik, sahiplendik. Büyük bir aile olan Türk milleti birlikte yaşama ülküsüne halel getirmeyecek. Gerekirse geçmişte olduğu gibi şehit kanıyla bu vatanı yeniden çizecektir. Türkiye‘yi bölmek ve şerefli bayrağını yere düşürmek isteyenler bilsinler ki bayrağı yere düşürmeyeceğiz. MHP bunun bedelini seve seve ödemeye de hazırdır.

BDP’YE ÜSTÜ KAPALI MESAJ

Van’daki deprem sonrasında sanal ortamda ayrımcılığı körükleyen hastalıklı bakışı reddettik. Bu görüşümüzü birileri beğensin diye söylemediğimizi de herkes bilsin. Bir tarafta barış ve özgürlük diyen diğer tarafta katillerle aynı masada oturanlara tahammülümüz asla yoktur. Eline şehitlerimizin kanı bulaşanlara inanacak kimse yoktur. Bizim kardeşlik sözlerimizi sırnaşma olarak değerlendirenler milletin dikkatinden kaçmayacaktır.

CUMHURİYET’İN 88. YILI

Cumhuriyeti bu yıl buruk karşıladığımız inkar edemeyeceğimiz bir gerçektir. Bahanelere sığınarak cumhuriyetin önemi ve anlamı çarpıtılmak isteniyorsa milletimiz buna fırsat vermeyecektir. Türk milleti kendi egemenliğini resmen ilan etmek için kimseden icazet almamıştır. Cumhuriyet bizzat millet eseridir. Dün teslimiyetçiler vardı malesef bugün de var. Dün yabancılarla ittifak halinde olanlar vardı bugün de ziyadesiyle var. Cumhuriyete karşı ilgisizlik ve önemsiz gösterme çabaları olacakların birer göstergesidir. Kutlamalar, resepsiyonlar iptal edilmiş. Milli ve manevi değerlerin istismar edilmesi, toplumun kutuplara sevk edilmesi yetmiyormuş gibi merasim kararı yeni bir tartışmayı ateşlemiştir. Bu kapsamda Türkiye‘yi kurtaran Gazi Mustafa Kemal’in huzuruna çıkarak şükranımı gösterdim. Ancak katılmayı doğru bulmadım. Bizim için Cumhuriyet kutlamaları seyirlik bir eğlence değildir.

CANLI BOMBA

Bingöl’deki canlı bomba hepimizi sarsmıştır. Burada canlı bombanın üstüne atlayarak ana yüreğiyle gurur duyduğumu dile getirmek isterim. Analar ağlamasın diyenler terörün anaları hedef aldığını artık görmesi gerekir. Katırın hakkını savunmak isteyenler şehidin hakkını savunmayı ne zaman düşünecekler. Ateş düştüğü yeri değil milletimizi topyekün yakmıştır. Artık bölücü terörün kökü kazınmadan, milletimizin huzura eremeyecektir. Başka başkentlerden izin alma çapsızlığı korkaklıkla birleşince işin içinden çıkılması zorlaşacaktır. Bizim hükümete verdiğimiz destek sonuç alma odaklıdır. Peşmerge ABD’nin bölgeden tamamen ayrılacağını açıklamasının ardından hedef şaşırtmaya başlamıştır. Buradan hükümete soruyorum. PKK’nın silah bırakması için hangi tavizlere kapı aralanacaktır. Barzani’nin teröre verdiği destek ortada dururken bu şahısla ne görüşülecek? Bir tarafta Suriye‘den tehdit mesajları yayımlanmakta. Türkiye bölücülükle girdiği mücadeleyi mutlaka kazanmalıdır. Türkiye bölgesinde küresel planlara heba olmadan Erdoğan kendine gelmelidir. Son Ulusa Sesleniş konuşmasında söylediklerinde kararlıysa kendisine desteğimizi yeniden hatırlatmak isterim.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen