Cum. Mar 29th, 2024

Sıcak iklimi, doğal güzellikleri, Türk sinemasına verdiği emekle ”pamuk ağaları’ diyarı olarak bilinen Adana, ”007 James Bond” filmine ev sahipliği yapacak.


Son dönemde Kurtlar Vadisi Filistin filmi, Hanımın Çiftliği dizisi gibi ilgi gören yapımların çekildiği kentte ‘007 James Bond’ filminin bazı bölümleri de tarihi Varda Demiryolu Köprüsü’nde perdeye yansıyacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kent merkezinde kış mevsiminde bile yazdan kalma günlerin yaşandığını, bu nedenle kentin her mevsim film çekimine çok uygun bir ikliminin olduğunu kaydetti.

Aldırmaz, Adana‘da son dönemde Beyaz Gelincik, Hanımın Çiftliği dizilerinin çekildiğini, bunun yanı sıra Issız Adam, Beynelmilel filmleri ile Adanalı dizisinin bazı bölümlerinin Adana ve Tarsus‘ta çekildiğini anımsattı.

Adana’nın Türk sinemasında önemli bir yeri olduğunu kaydeden Aldırmaz, açtıkları Sinema Müzesi’yle de kentin kültür ve sanatsal yönünü ön plana çıkardıklarını kaydetti.

-‘007 James Bond’ için her türlü kolaylık sağlanacak-

007 James Bond serisinin 25’inci filminin Türkiye‘yle ilgili 15 dakikalık bölümünde Varda Demiryolu Köprüsü’nde de çekimlerin yapılacağını vurgulayan Aldırmaz, ”Mekanları hazırlayan prodüksiyon ekibi, şubat ve mart ayında çekimlere başlayacağını belirtti. Varda Köprüsü’nde yapılacak çekimlerin filmde 10 dakika gösterileceği, çekimlere filmin başrol oyuncusu Daniel Craig‘in de katılacağını öğrendik. Toplam 200 kişiden oluşan ve Türkiye‘de ocak ayından itibaren 3 ay kalacağı aktarılan prodüksiyon ekibine biz de gereken desteği vereceğiz. Belediye olarak ekibe her türlü kolaylığı sağlayacağız” diye konuştu.

Film ekibinin Varda Köprüsü’nün yapım öyküsünden çok etkilenerek çekim yapmak istediğini belirten Aldırmaz, köprünün tüm dünyada tanınması için yakın plan çekim yapacaklarını ve köprüye ilişkin filmde bilgi de verileceğini kaydetti.

-Varda Köprüsü’nün tarihi –

200 metre uzunluğunda ve 99 metre yüksekliğinde, bugün Alman Köprüsü diye bilinen ”Varda Köprüsü” tarihi eser niteliğini taşıyor. Alman Köprüsü, Berlin-Bağdat Demiryolu tarihteki ipekyolunun yerini alacak Batı ile Doğu‘nun önemli köprüsü olarak 1900′lü yılların başında Almanlar tarafından yapıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen