Per. Mar 28th, 2024

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Siyasi şov uğruna Fransız yetkililer bu tür insanlık dışı kararlara tenezzül etmemeli.” dedi.


Fransa‘da Ermeni yasa teklifi kabul edildi (Son Detaylar)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 738. vuslat yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen anma etkinliğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tanrıverdi, Ermeni ‘soykırımını’ inkar edenlere hapis ve para cezası verilmesini öngören tasarının Fransa Meclisi’nde kabul edilmesi ile ilgili, “Bugün alınan karar insanlık ayıbıdır.” dedi.
Fransa’nın öncelikle kendi geçmişine bakması gerektiğini kaydeden Tanrıverdi, “Siyasi şov uğruna Fransız yetkililer bu tür insanlık dışı kararlara tenezzül etmemeli. Sayın Başbakanımız Fransa’ya karşı yaptırımların birinci ayağını ifade etti. Bundan sonra Fransa kendisine çeki düzen vermeyecek olursa ikinci, üçüncü ayağı var. Bu noktada hükümetimiz, devletimiz kendisine yapılan haksızlığı, geçmişine yapılan haksızlığı affetmeyecektir.” diye konuştu.
Yapılan haksızlığa karşı en sert cevabın millet ile birlikte verileceğini kaydeden Tanrıverdi, şöyle devam etti: “Bu anlamda milletimiz de çok anlamlı tavırlar ortaya koymakta. Özellikle Fransız mallarına boykotu şimdiden uygulamaya başlamıştır. Bundan sonra da aynı şekilde boykotunu artırarak sürdüreceğe benzer. Sivil toplum örgütlerimiz duyarlı davranmışlardır. Fransa Büyükelçiliği önünde insanlık adına uyarılarını yapmışlardır. Görüldüğü gibi milletimiz, sivil toplum örgütlerimiz, hükümetimiz, devletimiz, bir bütün olarak bu haksızlığa dur demektedir. Durmayanlara haddini de bildirecektir.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen