Per. Nis 25th, 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışının ardından, yollarda meydana gelebilecek don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.


Belediyeden yapılan açıklamada, meteorolojinin başkentte sıcaklıkların eksi 9 dereceye kadar düşeceği uyarısında bulunduğu belirtilerek, özellikle gece saatlerinde yollarda buzlanma ve don olayları meydana gelebileceğinden sürücülere bakımları yapılmamış ve aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Vatandaşları, kentin çeşitli yerlerine astıkları pankart ve bilboardlarla da uyaran belediye yetkilileri, ana arterlerde ve kritik noktalarda oluşturdukları müdahale ekipleriyle de gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, 45 özel donanımlı kar küreme aracı, 10 kar küreme ve tuz atma aracı, 20 kürekli ve tuz atma aparatlı kamyon, 171 normal kamyon, 20 pikap, 20 greyder, 21 hidromek kepçe, 28 lastikli kepçe, 18 dozer, 2 rotatif (kaldırım üzeri kar temizleme ve püskürtme aracı), bin 62 işçi ile 24 saat süreyle üç vardiya halinde karla mücadele edeceklerini ifade etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen