Per. Nis 25th, 2024

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bu sabah düzenlenen bombalı saldırılarda 23 kişinin öldüğü, en az 70 kişinin yaralandığı bildirildi.


Irak’ın başkenti Bağdat’ta bu sabah düzenlenen bombalı saldırılarda 23 kişinin öldüğü, en az 70 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat’ı sarsan ve yerel saatle 06.45’te başlayan bombalı saldırılar, Hay El Amil, El Emin, Bab El Muazzam, Şula, Azamiye, Ebu Dşir, Kerrade, Şaab ve Mağrib semtlerini hedef aldı. Bomba yüklü araçlarla ve yola yerleştirilen bombalarla düzenlenen saldırılarda ilk belirlemelere göre 23 kişi öldü, 70’in üzerinde kişi yaralandı.

Bağdat’ın merkezinde bulunan Allavi semtinde yola yerleştirilen iki bombanın patlaması sonucu 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Şehrin kuzeyinde kalan Şaab semtinde bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Hay El Emin semtindeki saldırıda 5 kişi ölürken, 15 kişi yaralandı.

Çoğunluğu Şii olan ve Bağdat’ın güneyindeki Ebu Dşir semtinde bomba yüklü araçla ve yola yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Dicle nehrinin doğu yakasında kalan Kerrade semtinde bir devlet dairesi önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda da 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Azamiye semtinde El Mağrib caddesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Azamiye semtinde yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 kişi ölürken, 6 kişi yaralandı.

Irak güvenlik ve sağlık yetkilileri, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Olay yerlerini kordon altına alan güvenlik güçleri, şehirdeki birçok cadde ve sokağı kapattı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen