Per. Mar 28th, 2024

Sahasında Orduspor’la karşılaşan Trabzonspor’da, Burak Yılmaz attığı 3 golle takımının yıldızı oldu.


Suskun golcü, kötü gidişe ‘dur’ demek ve devre arasına moralli girmek için için çıktıkları maçta takımını sırtladı.

Ligde oynadığı son 6 maçını kazanamayan Trabzonspor, 9 maçtır galip gelemeyen Orduspor karşısında çok rahat bir galibiyet aldı. Karadeniz ekibi, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda konuk ettiği rakibini 4-1 mağlup etti.

Trabzon’a galibiyeti getiren golleri 22. dakikada Halil Altıntop ile 33, 42 (penaltı) ve 76. dakikalarda Burak Yılmaz kaydetti. Orduspor’un tek golü son dakikada Hakan Özmert’ten geldi.

Hat-trick yapan Burak, 17 maç sonunda gol sayısını 16’ye yükselterek, gol krallığında zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Bu sonuçla puanını 24’e yükselten bordo-mavililer, ligin ilk yarısını liderin 13 puan gerisinde tamamladı. Bu sezon 8. yenilgisini alan konuk ekip ise 17 puanda kaldı.

TRABZONSPOR: 4 – ORDUSPOR: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Muhittin Gürses, Asım Yusuf Öz
Trabzonspor: Tolga, Celustka, Mustafa, Glowacki, Cech, Zokora, Serkan, Adrian, Halil Altıntop, Alanzinho (Dk. 80 Marek Sapara), Burak Yılmaz (Dk. 84 Paulo Henrique)
Orduspor: Fornezzi, Garcia, Emre, Yalçın, Nickenig, Abdurrahman (Dk. 46 İbrahim Şahin), Ali Çamdalı, Gosso, Murat (Dk. 33 Onur Tuncer), Culio (Dk. 81 Hakan Özmert), Stancu
Goller: Dk. 22 Halil, Dk. 33, 42-penaltıdan ve 76 Burak (Trabzonspor) Dk. 90 Hakan Özmert (Orduspor)
Sarı kartlar: Dk. 33 Ali Çamdalı, Dk. 35 Emre, Dk. 78 Gosso (Orduspor)

-Burak, suskunluğunu bozdu-

En son ligin 10. haftasındaki Kayserispor maçında 2 gol atan Burak Yılmaz, ligde 6 hafta sonra gol sevinci yaşadı.

Burak, 1 milli takım, 2 Avrupa Şampiyonlar Ligi, 6 da Spor Toto Süper Lig maçı olmak üzere 9 maç sonra gol atma başarısı gösterdi. Burak’ın penaltıdan attığı ilk gol sonrası kaleci Tolga da kalesini terk ederek, diğer oyuncularla birlikte arkadaşını tebrik etti.

-İkinci kez hat-trick yaptı-

Bordo-mavili futbolcu, attığı üç golle ikinci kez hat-trick yaptı. Burak, bu sezon ligin 4. haftasında 3-1 kazanılan Kardemir Karabükspor maçında da 3 gol atmıştı.

-Şener için pankart asıldı-
Bordo-mavili taraftarlar, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım‘a tezahüratlarla tepki gösterirken, kulüp başkanı Sadri Şener’e ise destek verdiler.

Maraton tribünündeki taraftarlar, Şener’in Trabzonspor logosu önündeki fotoğrafının yer aldığı bir pankart açarken, pankartta “Haksızlığa karşı ayaktayız. Her zaman yanındayız” ifadelerine yer verildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen