Çar. Nis 24th, 2024

Dünyanın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT İstanbul Basın toplantısı, Thomas Mosch (BITKOM Yönetim Kurulu Üyesi) ve Gerald Munderloh (CeBIT Başkan Yardımcısı) katılımıyla bugün gerçekleşti.


6 – 10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek olan CeBIT’te, en son teknoloji ve yenilikler sergilenecek.

Ayrıca birçok bilgilendirici panel ve sempozyumun yer alacağı fuarın bu yılki ana teması “Güveni Yönetmek” olacak. Fuara bu yıl da Türkiye’den önemli bir katılım bekleniyor.

CEBIT HANNOVER HAKKINDA GENİŞ ÇAPTA BİLGİ

CeBIT 2012 (6–10 Mart, Salı-Cumartesi):
CeBIT: İş dünyası ve kamu sektörü için lider uluslararası bilgi iletişim teknolojileri organizasyonu. Ticari fuar konseptinin, konferansların, ana temaların, kurumsal organizasyonların ve iş toplantılarının bir arada düzenlendiği tek etkinlik

CeBIT 2012’nin ana teması: “Güveni Yönetmek”

Hannover, Almanya. CeBIT iş ve bilim dünyasından, kamu sektörü ve kamu yönetimine kadar geniş bir hedef kitleye hitap eden, dünyanın lider bilgi ve iletişim teknolojileri etkinliğidir. 6-10 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 2012 yılındaki organizasyonda, “Güveni Yönetmek” başlığı çerçevesinde güven ve güvenlik ana temaları masaya yatırılacaktır. Deutsche Messe’nin CeBIT’ten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ernst Raue yaptığı açıklamada, “Dijital dünyada güven ve güvenlik konuları hem devletler, hem iş dünyası hem de tüketicilerin ortak ilgi alanına giren konulardır. ‘Güveni Yönetmek’ dediğimizde ilerlemenin ve büyümenin temeli olarak güven duygusu yaratma sürecinden söz ediyoruz,” diye konuştu. Raue sözlerini “Uluslararası bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün sunduğu çözümlere ve uygulamalara duyulan güveni ne kadar çok artırırsak, küresel ekonomi de daha hızla büyüyecektir. Güven, geçiştirilebilecek bir konu değildir. Ekonomik faaliyetlerin en temel direğidir ve çok sağlam bir biçimde kurulup sürdürülmesi gerekir,” diye sürdürdü.

CeBIT ticari fuar konseptinin, konferansların, ana temaların, kurumsal organizasyonların ve iş toplantılarının bir arada düzenlendiği tek etkinlik olma özelliği ile dijital sektörde dünyanın en önemli ve uluslararası katılımın en fazla olduğu organizasyondur. CeBIT ayrıca satışları artıran önemli, küresel bir etkinlik olarak görülmektedir. Örneğin Mart 2011’de düzenlenen CeBIT fuarı sadece beş günde yedi milyonun üzerinde iş bağlantısı kurulmasını sağlamıştır.

Uluslararası şirketlerden, toplamda 50 milyar Euro potansiyel satın alma hacmi olan 500’ün üzerinde baş (CIO) etkinliğe ziyaretçi olarak katılmıştır. CeBIT tam da bu nedenle dijital sektör için en etkili pazarlama aracı ve iletişim platformu, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından müşterilerle yeni iş bağlantıları kurmak için en iyi ortamdır.

CeBIT’in bir diğer önemli özelliği de uluslararası düzeyde gördüğü ilgidir. Mart 2011’de yapılan organizasyonda 70 ülkeden 4.200’ün üzerinde şirket katılımcı, 110 ülkeden 339.000 kişi ziyaretçi olarak yer almış ve fuar dünyanın dört bir yanından 5.000’in üzerinde gazeteci tarafından izlenmiştir.

CeBIT politikacıların ajandasında da önemli bir tarih olarak yer almaktadır. Yıllardır fuarın açılışının Almanya Federal Şansölyesi tarafından yapılması gelenek haline gelmiştir. Bugün de bu gelenek, Dr. Angela Merkel‘le sürdürülmektedir. Avrupa Birliği Komisyon üyeleri ile Almanya ve diğer ülkelerden birçok üst düzey politikacı, CeBIT’i küresel bilgi iletişim teknolojileri sektörünün temsilcileriyle iletişim kurmak için bir platform olarak kullanmaktadır. Her yıl için özel olarak belirlenen Partner Ülkeler de fuara en üst düzey hükümet yetkililerini göndermektedir. CeBIT son yıllarda Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Kaliforniya Eski Valisi Arnold Schwarzenegger, İspanya Başbakanı José Luis Rodriguez Zapatero ve 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan gibi değerli şahsiyetleri Hannover’de ağırlamıştır.

CeBIT 2012’in resmi Partner Ülkesi Brezilya‘dır. CeBIT 2012’ye Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in de katılımı beklenmektedir. CeBIT’in son yıllardaki organizasyonlarında Türkiye (2011), İspanya (2010), Fransa (2008) ve Rusya (2007) Partner Ülke; Kaliforniya (2009) ise Partner Eyalet olarak yer almıştır.

2011 yılından itibaren CeBIT farklı kullanıcı gruplarına hitap eden dört ayrı platform çerçevesinde düzenlenmektedir. CeBIT pro ile küçük ve orta ölçekli işletmelerde, ayrıca büyük uluslararası kuruluşlar için tasarlanmış profesyonel bilgi ve iletişim teknolojileri uygulamaları görücüye çıkar. Hedef kitlesi kamu sektöründe bilgi iletişim teknolojileri alanında görev yapan karar alıcılar olan CeBIT gov’da ise yerel, bölgesel, ulusal düzeyde ve AB düzeyinde, kamu yönetimi alanında çözümler vitrine çıkar. Sağlık sektörüne hitap eden uygulamalar da bu platformda ziyaretçilerle buluşur. CeBIT lab, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün geleceğini masaya yatıran platformdur. Burada yer alan bölümlerden biri özel olarak üniversite ve araştırma enstitülerinin sunumlarına ayrılmıştır. CeBIT life ise tüketici piyasalarında yer alan çözümlere odaklanır. Bu platformda, son teknoloji ürünlerine meraklı olan, bilgi iletişim teknolojileri sektöründe çalışan profesyoneller ve ve tüketiciler yarının ileri teknoloji odaklı yaşam tarzı hakkında ipuçlarına ulaşabilirler.

CeBIT çerçevesinde düzenlenen bir diğer önemli etkinlik de CeBIT Global Conferences olarak bilinen konferans programıdır. 2011’de dünyanın dört bir yanından, aralarında AB Komisyonu Başkan Vekili Neelie Kroes, Ford CEO’su Alan Mulally, Mozilla CEO’su Gary Kovacs, ABD’li önde gelen blog yazarı Chris Pirillo ve Intel’den Shmuel (Mooly) Eden’in de bulunduğu konuk konuşmacılar CeBIT’i stratejilerini ve vizyonlarını anlatabilecekleri bir platform olarak kullandılar.

CeBIT, geçmişte Hannover Messe’nin bünyesinde yer alan “Ofis Otomasyonları, Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon” organizasyonunun münferit bir etkinlik olarak yapıldığı 1986 yılından beri Hannover’de her bahar düzenlenmektedir. (Bu etkinlik, “ofis” sözcüğünün Almanca karşılığı “büro” olduğu için “CeBIT” olarak kısaltılmıştır.) İlk düzenlendiği yıldan sonra sadece birkaç yıl içerisinde CeBIT, bütün dijital ekonomi alanında uluslararası sayılı bir ticari etkinlik haline gelmiştir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen