Per. Nis 18th, 2024

CHP’li Kesimoğlu’nun ‘çınar ağacı’ ve ‘kabak tohumu’ hikayesine AK Partili Aydın, “CHP kabak tadı verdi, çınar ağacı AK Parti” karşılığını verdi


Adalet ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerin ardından kabul edildi. Görüşmelerde CHP ile AK Parti’li milletvekilleri arasında ‘çınar ağacı’ ve ‘kabak tohumu’ tartışması yaşandı.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde konuşurken, ‘Bir koca çınar ağacının dibine su kabağı tohumu düşmüş. Bir-iki ay sonra yağmur yağıp güneş açınca, su kabağı hızla büyümüş ve o çınarın boyuna yetişmiş ve çınar ağacı ile dalga geçmeye başlamış. Su kabağı, çınar ağacına ‘kaç yıllık çınarsın, ben bir-iki ayda geldim ve seni geçtim, görüyor musun?’ demiş. Çınar ağacı ise gülmüş, ‘yakında güz gelir, seni göreceğim’ demiş. Kış gelince o su kabağı serilmiş yere ama o koca çınar dimdik ayakta durmuş’ dedi. Kesimoğlu, hikayedeki kabak tohumunun ‘AKP’, çınar ağaçının ise ‘CHP’ olduğunu savundu.

YORUMLARINIZDA İNSAFLI DAVRANIN

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP‘nin, ‘sabah başka, akşam başka’ davrandığını belirerek, ‘CHP artık kabak tadı vermeye başladı. Çınar olan geçmişle, halkıyla, sorunlarıyla barışık olan AK Parti’dir. Kabak olan tarihiyle, halkıyla ve halkın derdiyle sorunları olan CHP‘dir. Çok partili sisteme geçtikten sonra CHP tek başına iktidara gelebildi mi? Şu anda çınar olan AK Parti’dir, bunu kabul edin. Yorumlarınızda insaflı davranın’ dedi.

Etinden sütünden

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bütçesi üzerindeki konuşmasını, kürsünün önüne küçük koyun, inek ve keçi maketleri koyarak yaptı. Özkan, üreticinin, ‘Değneğimiz, kepeneğimiz, köpeğimiz var ama güdülecek koyunumuz kalmadı’ dediğini söyleyerek, ‘Türk köylüsünün en pahalı mazotu, elektriği kullandığını, kayıtdışı kesimlerin ve hayvan kaçakçılığının arttığını, Müslüman mahallesinde salyangoz satıldığını’ ancak bakanlık ve hükümetin buna seyirci kaldığını iddia etti. Özkan, kürsünün önündeki inek, keçi ve koyun maketlerini almayı unutunca AK Parti milletvekilleri tarafından uyarıldı. Bunun üzerine Özkan, maketleri kürsüden aldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen